UP: Dvije krivične prijave zbog počinjena četiri krivična djela

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 04.12.2022. u 16:33
Policija u Šavniku podnijela je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima krivične prijave protiv dvije osobe zbog počinjena četiri krivična djela protiv izbornih prava.

Iz Uprave policije su saopštili da je krivična prijava podnijeta protiv Đ.Đ. (30) iz Šavnika, člana izborne komisije, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja.

Navode da je Đ.Đ, kako se sumnja, jednom građaninu onemogućio ostvarivanje biračkog prava na biračkom mjestu broj 1.

“Zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela, policija je državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv D.A. (61) iz Nikšića, člana biračkog odbora. On je kako se sumnja onemogućio jednom građaninu ostvarivanje biračkog prava, nakon čega je uništio četiri neiskorišćena glasačka listića, na biračkom mjestu broj 14”, piše u saopštenju.

Dodaju da se D.A. tereti za krivična djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju.

Glasanje na lokalnim izborima u Šavniku, tačnije na dvije izborne jedinice (zgrada Opštine i Kruševice) i danas je prekinuto.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.
  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.