UPC privremeno oduzela robu vrijednu preko 13.000 eura

Uprava prihoda i carina
 • Autor onogost.me
 • 08.10.2023. u 12:25
Uprava prihoda i carina (UPC) zaplijenila je privremeno robu vrijednosti 13.125, zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine.

Kako je saopšteno iz UPC, detaljna kontrola kamiona crnogorskih tablica, koji je prevozio tekstilne proizvode iz Turske za Bosnu i Hercegovinu, obavljena je na osnovu zakonskih ovlašćenja i obavještajnih informacija.

“Pronađena je veća količina robe inostranog porijekla (tekstilni proizvodi – ženske haljine, majice, trenerke, dječiji kompleti, ženske torbe, novčanici i parfemi), koja je privremeno zadržana. Roba je privremeno zadržana u skladu sa članom 196 Carinskog zakona, kao i Uredbom o postupanju carinskog organa sa robom za koju postoji osnovana sumnja da povrjeđuje prava intelektualne svojine”, saopšteno je iz UPC.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.