Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uzdržati se od upotrebe pirotehničkih sredstava, voziti oprezno

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 30.12.2023. u 10:48
Uprava policije apelovala je na građane da se u prazničnim danima uzdrže se od upotrebe petardi i pirotehnički sredstava, prekomjernog konzumiranja alkohola. Apeluju i na vozače da vožnju prilagode stanju na putu.

"Apelujemo na građane da se tokom predstojećih novogodišnjih i božičnih praznika i tokom pratećih proslava, uzdrže od upotrebe bilo kakvih eksplozivnih i protehničkih sredstava, kao i da se uzdrže od prekomjernog konzumiranja alkohola, posebno u situacijama ako su planirali da upravljaju vozilom, ali da se uzdrže i od svih drugih oblika ponašanja kojima bi mogli ugroziti svoju, bezbjednost svojih porodica, prijatelja ili drugih lica", navodi se u saopštenju.

Uprava policije će, kako kažu, preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i kroz pojačano prisustvo svojih službenika, u mjeri mogućeg, prije, tokom i nakon praznika, i nastojaće da obezbijedi stabilan javni red i mir, nesmetano i bezbjedno odvijanje drumskog saobraćaja, sprečavanje vršenja krivičnih djela, kao i ličnu i imovinsku sigurnost svih građana koji žive ili borave u Crnoj Gori.

Dodaju i da je u odnosu na velike gužve koje se očekuju uslijed pojačane frekvencije saobraćaja ka turističkim centrima, kako na jugu tako i sjeveru Crne Gore, usled povećanih gužvi, realno očekivati da može doći do povremnih zastoja, pa i otežanog odvijanja saobraća.

"Umor vozača, nepažnja i nepoštovane saobraćajih propisa, mogu biti i uzrok sobraćajnih nezgoda. Posebno skrećemo pažnju vozačima, da ukoliko su konzumirati alkohol ne sijedaju za upravljač svoga automobila. Zbog toga, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da svoje putovanje planiraju, a vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Policijski službenicima će narednih dana, u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju saobraćaja na našim putevima.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, zaštitu prirodnih resursa, i povećanje ekološke svijesti među građanima kroz mjere kontrole, kazao je u razgovoru za Portal RTCG ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.
  Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao je da očekuje da će od jeseni transplantacije biti rađene i u Kliničkom centru. Gostujući na TVCG kazao je da rade na smanjivanju listi čekanja, te da je u pripremi nova metodologija zakazivanja pregleda. Istakao je da je broj bolovanja preko 30 dana smanjen za 50 odsto, a ispod 30 dana za 20 odsto.