Vesna Medenica ostaje na slobodi

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 21.11.2022. u 14:06
Vesna Medenica, bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, ostaje na slobodi.

“Postupajući po odluci Apleacionog suda, Viši sud u Podgorici je donio novo rješenje o odbijanju predloga SDT-a za produženje pritvora okrivljenoj V.M., te odlučio o ukidanju istog”, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Podsjećamo, Viši sud u Podgorici je nakon dostavljanja odluke Apelacionog suda Crne Gore od 20.11.2022. godine, na sjednici vijeća održanoj 21.11.2022. godine donio rješenje o ukidanju pritvora protiv Vesne Medenice.

Ovoj odluci, prethodila je odluka istog vijeća, kojim je nakon podizanja optužnice protiv Medenice donijeto rješenje kojim joj je produžen pritvor a to rješenje je ukinuo Apelacioni sud.

“U skladu sa rješenjem Apelacionog suda, kojim se ukazuje da nisu dati dovoljni razlozi za produženje pritvora, te se ukazuje na nove okolnosti koji su navedeni u žalbi SDT-a, sud se u novom rješenju u potpunosti osvrnuo na ukidne razloge, te nove okolnosti navedene u žalbi, za koje još jednom ukazujemo da se radi o okolnostima koje su SDT-u bile poznate i prethodno, pa je analizom istih došao do zaključka da raspoložive činjenice ne ukazuju na konkretnu opasnost od bjekstva, koja bi opravdavala produženje pritvora kao mjere obezbjeđenja prisustva okrivljene u daljem toku postupka ili neke druge mjere za obezbjeđenje prisustva usled čega je odlučeno da se odbije predlog SDT-a”, navodi se u saopštenju.

Medenicu Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da je počinila krivična djela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica.

Tada je osumnjičena za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
  Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.