Autor: onogost.me
Foto: twitter
17:55
29.7.2021.

Vlada obezbijedila novac za studiranje Matije Delića na prestižnom američkom univerzitetu

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović primio je danas Nikšićanina Matiju Delića koji godinama postiže sjajne rezultate na internacionalnim matematičkim takmičenjima. 


Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, Milatović je Deliću kazao da vrata koja je sada otvorio mogu da ga odvedu do neplaniranih visina, knagtlasivši da će u ovoj Vladi imati punu podršku i kompletan iznos će mu biti obezbijeđen.

“Mladi kao što si ti će našu državu napraviti boljim mjestom za život i nastaviti promjene koje smo mi započeli. Želimo da vam pružimo priliku da se usavršavate, njegujete talente i ispunjavate svoje ambicije. I ne zaboravi, nema velikih djela, bez marljivog rada“, dodao je ministar.

Rekao je da žali što u ovom trenutku ne postoji sistemski način za pomoć izvanrednim talentima i studentima, ali je upravo ovu priliku iskoristio da najavi da će to promjeniti.

“Pokrenućemo program podrške za buduće studente koji upisuju prestižne fakultete u svijetu. Ako nemamo sluha da pomognemo ljudima kao što si ti, cijeli naš trud gubi smisao. Vi ste potencijal koji je važan za cijelu državu”, istakao je Milatović, čestitajući Matiji na postignutim rezultatima i ponudama svjetskih univerziteta koji su prepoznali njegov potencijal, rad i znanje i dobrom izboru.

Delić je zahvalio na prijemu i istakao svoju ljubav prema matematici od najranijih dana, koju je odabrao i za svoju profesiju.

“Matijin entuzijazam i želja da dalje nadograđuje svoje znanje vraća me u period mog školovanja i biranja najboljeg puta za budućnost. U svim mladim ljudima kao što je Matija vidim sebe i imam veliku želju da ne dozvolim da im neko sruši snove i planove. U meni kao ministru i čovjeku uvijek će imati podršku“, zaključio je Milatović.

Matija je na matematičkoj olimpijadi IMO dobio srebrnu medalju, dok je na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi osvojio bronzu. On je izabrao da svoj put nastavi na američkom prestižnom Univerzitetu MIT, za koji su mu nedostajala finansijska sredstva.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:20
  28.10.2021.

  Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku, kraj Nikšića, jedina je specijalizovana ustanova u Crnoj Gori koja se bavi kompletnom dijagnostikom i terapijom svih bolesti iz oblasti pulmologije.

 • 12:11
  28.10.2021.

  Na danas održanoj sjednici Savjet Radio Televizije Nikšić za vrsioca dužnosti generalnog direktora imenovao je dugogodišnjeg novinara Nikolu Markovića, dobitnika najprestižnijih nagrada kao što su Specijalna nagrada EU za istraživačko novinarstvo i Nagrada za životno djelo "Veljko Vlahovic" Udruženja novinara Crne Gore.

 • 09:29
  28.10.2021.

  Država je tokom prošle godine iz budžeta opredijelila oko 198.000 eura vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, dok je budžetom za ovu godinu planiran nešto manji iznos od 194.000 eura. To je Dnevnim saopšteno iz Ministarstva pravde i ljudskih i manjinskih prava.

 • 08:15
  28.10.2021.

  Akcija sadnje drveća u dvorištu bolnice "Dr Jovan Bulajić" u Brezoviku održaće se danas, sa početkom u 11h.