Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vlada saglasna sa predloženim izmjenama zakona: Podrška za smjenu direktora škola

50932283507_34386a6710_c
gov.me/S. Matić
  • Autor onogost.me
  • 12.02.2021. u 07:15

Vlada je juče na sjednici donijela mišljenje da je saglasna sa predloženim izmjenama i dopunama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, koji su u skupštinskoj proceduri.

Ključna novina ovog akta, o kom će poslanici raspravljati 18.februara na vanrednoj sjednici, jeste da će se izbor direktora u svim javnim ustanovama obaviti u roku od trideset dana od dana stupanja na snagu zakona. Mijenjaju se i uslovi za izbor direktora obrazovno vaspitnih ustanova na način što se propisuje da, umjesto dosadašnjih pet, treba da ima sedam godina radnog iskustva u nastavi. U aktu je navedeno da se na taj način želi ,,doprinijeti unapređenju rada ustanova i značajno uticati na odabir kvalitetnih kadrovskih rješenja”.

Takođe, izbor pomoćnika direktora u svim javnim ustanovama u skladu sa ovim zakonom izvršiće se u roku od šezdeset dana od dana stupanja na snagu akta.

Izbor školskog, odnosno upravnog odbora u javnim ustanovama predviđen je da se obavi u roku od trideset dana od dana stupanja na snagu zakona.

Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „SIužbenom listu Crne Gore".

Potpisnici izmijenog Zakona su Slaven Radunović (DF), Vladimir Martinović (Demokrate), Dragan Ivanović (SNP), Branka Bošnjak (PzP), Miloš Konatar (URA). 

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.
Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću ukinut je istražni pritvor.