Vojinović: Đaci u klupama od 4. septembra, obezbijeđeni besplatni udžbenici

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 01.08.2023. u 08:28
Početak školske godine neće biti odgođen, tako da će đaci sjesti u klupe 4. septembra, kao što je predviđeno školskim kalendarom, potvrdio je za Jutarnji program ministar Miomir Vojinović. Kazao je da će i ove godine biti obezbijeđeni besplatni udžbenici.

Vojinović je kazao da je školski kalendar već usvojen onakav kakav je predložen od Ministarstva prosvjete.

“U ovom trenutku je teško govoriti kakve će prilike biti u septembru sa jedne strane, ali i u januaru sa druge strane, da li će eventualni produžetak raspusta doprinijeti turističkoj sezoni, tako da kalendar je u ovom trenutku usvojen, nastava počinje 4. septembra kao i prethodnih godina”, istakao je Vojinović.

Ministar je kazao da su obezbijeđeni udžbenici za učenike od prvog do devetog razreda.

“Distribucija udžbenika počinje 7. avgusta a završava se 20. avgusta i u tom pravcu želim da istaknem da je Ministarstvo prosvjete izdvojilo sredstva od 4.700.000 eura, tako da nikakvih neće biti problema”, kazao je Vojinović.

Udžbenici će, poručuje, biti govotovi do 20. avgusta, tako da će sve biti spremno za početak nove školske godine.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. prof. Mitar Magovčević

   Sramno je da prijem,distribuciju,razvrstavanje i podjelu udžbenika vrše nastavnici,to nema nigdje u svijetu ? Razumijem da se to radilo za vrijeme KOVIDA ,ali ta praksa da se nastavlja je sramno za profesiju nastavnika i profesora…?
   Takođe jedino što bih podržao ovo ministarstvo jeste odlaganje koje je bilo predloženo u prvom redu zbog visokih temperatura koje će i početkom septembra biti u većem dijelu CG,takođe produžetka kontinuiteta odmora za đake i nastavnike na moru,takođe i zbog kolektivnih odmora u avgustu u ministarstvu prosvjete i pripreme nove školske godine.Tako da bi školski kalendar trebalo da se promijeni,da školska godina počinje 15.septembra,da traje prvo polugodište do 15.januara kao nekada ,a raspust zimski da traje do 6.februara zbog snijega i zimske sezone.Drugo polugodište treba da traje do 15.juna.U koliko bi trebalo više radnih dana mogu se odrađivati po jedna subota mjesečno…Ovaj plan bi bio prilagođen našim uslovima življenja i rada,da spremni počinjemo školsku godinu i iskoristimo raspuste za djecu i da se radi u optimalnim uslovima prilagođenim klimatskim prilikama.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Turistička organizacija (TO) Nikšić i NVO „Ljubitelji Slanog jezera“ sjutra organizuju prvu "Čorbijadu" na Slanom jezeru (imanje Jokića).