Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vojska na više lokacija u Nikšiću, ukazuju na poštovanja mjera

viber_image_2020-11-03_13-23-06
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 04.03.2021. u 16:28

Pripadnici Vojske Crne Gore raspoređeni su na više punktova u Podgorici i Nikšiću, gradovima sa najvećim brojem oboljelih.

Pripadnici Vojske građanima dijele zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju.

Cilj je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, da se građani podsjete na važnost pojedinačne odgovornosti u veoma značajnoj borbi za cijelo crnogorsko društvo.

Vojska se u Nikšiću nalazi kod Doma revolucije, na šetalištu kod Muzičke škole, Dvorca kralja Nikole i kod Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, saopšteno je na Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

„Vojska u kontinuitetu daje svoj doprinos i ovom prilikom želi da uputi građane na značaj poštovanja mjera u trenutku kada imamo veliki broj zaraženih“, kazao je potporučnik Filip Rakonjac, oficir za odnose sa javnošću u Generalštabu VCG.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija, poručio je juče da će biti formirana tri tima koji će biti zaduženi za kontrolu poštovanja mjera. 

Prvi tim čine predstavnici Uprave policije koji će sprovoditi kontrolu vani: nošenje maske, distance, opominjaće građane i kažnajveće nesavjesne građane.

Drugi tim činiće predstavnici UIP-a kontrole sprovođenja mjera u zatvorenom prostoru - javnim ustanovama, privrednim subjektima. Posebno će kontrolisati prostori koje koriste privredni subjekti.

Treći tim je sačinjen od predstavnika Vojske.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.