Vukićević: Narušavanje ugleda Ustanove koja je trebalo da bude mjesto puno ljubavi, pažnje i brige

DPS
 • Autor onogost.me
 • 23.09.2023. u 14:51
Vijest da je UO JU Dom starih ,,Nikšić“ smijenio direktoricu te ustanove, a da je ona inicirala smjenu predsjednika Upravnog odbora i protiv istog podnijela krivičnu prijavu nije me obradovala, naveo je u saopštenju Zoran Vukićević, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Nije ga obradovala, kaže, iz razloga što se ne radi o stručnoj i kvalitetnoj analizi dosadašnjeg rada, već se radi o unutarpartijskim sukobima.

“Godine rada u sistemu socijalne zaštite Crne Gore, najvećim dijelom na čelu Doma starih “Grabovac” u Risnu, i borbe i želje da naši najstariji građani posljednje godine života provedu dostojanstveno, daju mi za pravo da reagujem na aktuelna dešavanja u Domu za stare u Nikšiću.
Pritom, moja kritika, ovog puta nema politički ton, iako bih mogao i o tome da govorim. O tome su juče sve rekli akteri događaja, upućujući salve optužbi jedno drugome”, istakao je on.

Njehova kritika se, kako ističe, odnosi na narušavanje ugleda Ustanove koja je trebalo da bude, i za koju se nada da će biti, mjesto puno ljubavi, pažnje i brige prema nemoćnim i starim licima, koje bi im nadomjestilo toplinu porodičnog doma.

“Umjesto da svojom stručnošću, profesionalizmom, požrtvovanošću ispune misiju Doma i nadograde temelj koji smo postavili, menadžment je učinio da se obistine sve one predrasude koje društvo ima prema ustanovama ovog tipa i dovedu do toga da korisnici već sada napuštaju Dom.
Vjerujem da smo svi željeli da Dom starih u Nikšiću bude mjesto sa kojim ćemo se ponositi, Ustanova koju ćemo predstavljati našim prijateljima i kolegama iz susjednih država”, dodao je Vukićević.

Podsjetio je da je Crna Gora u odnosu prema ranjivim kategorijama stanovništva i prema generaciji ljudi treće životne dobi koja zaslužuje svako poštovanje i roditeljsko, i društveno i državno, položila ispit zrelosti.

Nikšić je, naglašava, trebao da bude još jedan uspješno položen ispit.

“Trenutno stanje u Nikšiću trebalo bi da nas sve navede da se zapitamo đe smo kao društvo stigli i da se zabrinemo.
Kada shvatimo da je rad u domu za stare privilegija, a rukovođenje ogromna odgovornost i ponos, imaćemo šansu”, zaključio je Vukićević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Bravo Zorane, sve što si radio za stare, nemoćne, siromašne, osobama sa posebnim potrebama radio si srcem i dušom
   Najbolje to znaju oni kojima je bila potreba pomoć a ti si bio njihov anđeo čuvar
   Sve ti se vraćalo dobrom a zilm, pokvarenim, podelim, ljubomornim…….. niskim i ljigavi ljudima vraćalo se kako su i zaslužili

  2. Zoran je ok lik ali nalazi se na pogrešnom mjestu u pogrešnoj partiji u pogrešnim vremenima tako da sve što zna i umije a umije dosta zaludu mu

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
  U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).