Vuković: 13. jul nas obavezuje da uvijek budemo dosljedni slobodarskim idealima za koje su se borili naši prec

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 12.07.2023. u 16:28
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, svim građankama i građanima Crne Gore čestitao je Dan državnosti.

„Trinaesti jul je jedan od najsnažnijih temelja Crne Gore, svijetli datum koji nas sve raduje, ali i obavezuje da uvijek budemo dosljedni slobodarskim idealima za koje su se borili naši preci“, kazao je on.

Vuković je istakao da ovaj veliki praznik ujedinjuje sve naše građane, podsjeća nas da možemo i moramo biti neizmjerno ponosni na našu prošlost i daje jasne smjernice kako ostati na antifašističkom putu.

„U tom kontekstu, pozivam sve građane da se zajednički odupremo svim izazovima kako bi zemlju poveli putem istinske slobode, pravde, demokratije i prosperiteta, i u miru dokazali da smo dostojni ogromne žrtve naših predaka. Živjela Crna Gora!“, dodao je on.

Predsjednik SO je podsjetio i na dvostruki značaj ovog datuma – naime, 1878. godine na Berlinskom kongresu Knjaževina Crna Gora međunarodno-pravno je priznata kao država, a 1941. podignut je prvi svenarodni ustanak protiv fašističkog okupatora u Evropi.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Jeste li okitili grad kako dolikuje Danu drzavnosti? Ili cete da to bojkotujete kao za Dan nezavisnosti?

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).