Vuković čestitao slavu – Dan zaštitnika Nikšića

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 12.05.2023. u 11:46
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, čestitao je svim sugrađanima slavu — Dan zaštitnika Nikšića.

„Ostroški Čudotvorac vjekovima nas poučava, miri i sabira, bez obzira na naše razlike. U njegovom ‘krilu’ smirenje i utjehu pronalaze kako pravoslavni, tako i katolici, muslimani, ljudi svih vjera i nacija… Slaveći Svetog Vasilija, iskazujemo vlastitu posvećenost zajedništvu, miru, izgradnji boljeg i pravednijeg svijeta, ljubav prema bližnjem svom.

Siguran sam da će danas hiljade naših sugrađana i hodočasnika, u veličanstvenoj litiji, ujedinjeni u ljubavi i poštovanju prema Svetom Vasiliju, potvrditi da je odluka da 12. maj bude slava — Dan zaštitnika Nikšića, odluka ‘iz glave čitavog naroda’.

Raduj se Vasilije Sveti, pohvalo roda našega.“, poručio je Vuković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Početkom ove godine u ukupnom državnom obrazovnom sistemu zemlje, odnosno u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, umjetničkim školama, resursnim centrima, domovima za smještaj učenika i univerzitetsko-fakultetskim jedinicama, bilo je uposleno 16.332 zaposlenih, a shodno podacima Vlade Crne Gore o isplatama zarada iz državnog budžeta, saopšteno je iz NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).
  Ministarstvo prosvjete saopštilo je da taj vladin resor i Državna komisija za maturski i stručni ispit očekuju od Ispitnog centra da pristupi realizaciji preporuke o ponovnom pregledanju i vrednovanju testova učenika koji nijesu položili maturski ispit iz Crnogorsko-srpsko, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti. Iz Ministarstva navode da nije u skladu sa propisima stav Komisije za ocjenjivanje da se učenicima koji su, po njihovoj ocjeni prepisivali zadatke na testu, odredi dodatni rok za polaganje.