Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zeleni talas poziva na akciju čišćenja u Nikšiću

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 14.02.2024. u 12:29
Zeleni talas i NVO Gnijezdo u saradnji sa Opštinama Podgorica, Bar, Budva i Nikšić, najavljuje veliku akciju čišćenja pod nazivom "Zaljubljeni u prirodu", koja će se održati 15. i 16. februara u navedenim gradovima.

U Nikšiću se akcija organizuje na kraju Gračaničke ulice u petak, 16. februara, u 10 sati.

Ova inicijativa ima za cilj da podigne svijest o važnosti očuvanja životne sredine i promociju ekološke odgovornosti, saopštili su organizatori.

Pozivaju sve zainteresovane građane i građanke, organizacije civilnog društva, preduzeća, volontere i volonterke da se pridruže ovoj akciji.

‘’Inspirisani Danom zaljubljenih, odlučili smo da na ovaj način simbolično pokažemo ljubav prema našoj zajednici. Organizovanje ovakvih akcija naglašava važnost sinergije svih aktera – od lokalnih vlasti do svih građana i građanki. Samo zajedničkim angažmanom možemo postići značajne rezultate u očuvanju životne sredine i stvaranju zdravijeg i čistijeg okruženja za sve nas”, istakli su iz Zelenog Talasa.

Značajnu podršku akciji pružili su partneri iz sektora zaštite životne sredine, među kojima su: Zelenilo d.o.o. Podgorica, Čistoća d.o.o. Podgorica, Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić, Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić, Ecopatriotizam, Komunalno d.o.o. Budva, Turistička organizacija Budva, Turistička organizacija Opštine Bar, Sportsko-rekreativni centar Topolica, DOO Komunalne djelatnosti Bar, Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar, Agencija za zaštitu životne sredine, Nacionalni parkovi Crne Gore, izviđačke jedinice u sklopu Saveza izviđača Crne Gore, Evropska omladinska kartica i NVO Centar za omladinsku edukaciju, WOW Montenegro, Montenegro Tourist Service DMC, ali i mnogi drugi.

Sve informacije vezane za akciju dostupne su na društvenim mrežama Zelenog talasa, a za dodatna pitanja građani i građanke informacije mogu da dobiju putem mejla [email protected] ili na brojeve telefona 067900057 i 067900058.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Nevjerovatno,da se toliko otpada baca u Gracanicu.Niko ne govori,makar da snimi Suvo polje,koje je bilo spas za Ozrinice,Brsno,Gvozdenice,dje su zitelji ovih sela napasali svoje blago,.Podizali,skolovali svoju djecu,prodavajuci jagnjad telad da bi opsali od svog postenog rada.Suvo polje prekopano,vadili pijesak,ostavili urvine,koje su opasne kad se napune vode.Mora Zakon da reaguje.Narode kakvi su to ljudi da unistavaju,truju prirodu.Samo snimiti, visoke kazne .AKO JE MOGUCE.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sindikalci su i ranije saopštavali da bi organizatori, odnosno 47 članova glavnog odbora, koji su činili i štrajkački odbor, u slučaju sudske odluke da je štrajk organizovan nezakonito mogli da dobiju i otkaz.
  Četiri lica su procesuirana zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, te izvršeni pretresi na više lokacija u Nikšiću u okviru višemjesečne istrage pod kodnim nazivom "Drivers", saopšteno je iz Uprave policije.