Župa dobija rukometni klub, u planu izgradnja sportske dvorane!

23758081_10210418374751338_1186576224_n
  • Autor onogost.me
  • 17.11.2017. u 07:18

Predsjednik rukometnog kluba Čelik Svetozar Bulatović sa saradnicima i predstavnici Mjesne zajednice Župa, održali su sastanak na kom je inicirano osnivanje rukometnog kluba u tom dijelu nikšićke opštine.

Rukovodstvo RK Čelik ovom inicijativom, kako ističe Bulatović, samo nastavlja da sprovodi  stratešku i generalnu politiku kluba, koncipiranu na njegovim najvećim aktima, a koja će biti realizovana kroz jasno definisane ciljeve koji će svojim ostvarenjem doprinijeti razvoju i afirmaciji rukometnog sporta i RK Čelik.

„To ćemo sprovesti kroz omasovljenje bavljenjem rukometom na dobrovoljnoj osnovi , najvećeg potencijala naše mladosti, uključene u obrazovni sistem kako u osnovnim i srednjim školama, tako i na fakultetima Nikšića“, navodi Bulatović, dodajući da je u tom pravcu već održan niz sastanaka sa direktorima i profesorima određenih osnovnih škola sa područja opština Nikšić, Šavnik i Plužine.

Jedan od tih sastanak  održan je upravo u OŠ „Dušan Bojović “, a njemu su prisustvovali  direktorica Vesna Mijusković i nastavno osoblje, kao i predstavnici  i rukovodstvo mjesne zajedice, na čelu sa predsjednikom Dragoljubom Radulovićem.

„Dogovoreno je da se do 1. februara izvrši selekcija i formiraju muški i ženski tim“, kaže za portal Onogošt predsjednik Mjesne zajedni Župa, Dragoljub Radulović i dodaje da je tokom razgovora pokrenuta i važna inicijativa za izgradnju sportske dvorane u toj mjesnoj zajednici.

„U toku sastanka je konstatovano da će uslovi za trening biti veoma otežani zbog stanja školske fiskulturne sale, pa se kroz razgovor došlo do inicijative da se krene sa aktivnostima koje bi dovele do toga da se u Župi izgradi skromna sportska dvorana za potrebe ovog kraja. Dogovoreno je da gospodin Bulatović do 10. januara obezbijedi projekat za izgradnju dvorane, a mjesna zajednica da pokrene aktivnosti na prikupljanju sredstava kako bi se projekat realizovao. Mi očekujemo da će se u navedene aktivnosti uključiti i Ministarstva sporta i prosvjete. Ova ideja je naišla na oduševljenje prisutnih, jer je jasno da bi se realizacijom ovog projekta stvorili svi preduslovi da najmlađa populacija u Župi dobije adekvatne uslove koji bi doprinijeli da do izražaja dođu talenti kojih u Župi zasigurno ima“, poručuje Radulović.

Optimizam povodom realizacije velikog projekta ne kriju ni u Čeliku.

„Konkretno i jasno postignut na opšte zadovoljstvo svih u Župi,  jedinstven dogovor, a vezan za jasnu politiku neophodnog postojanja i izgradnje infrastrukture za rad rukometne selekcije škole nedvosmisleno hrabri i veseli sve, a isključivo u cilju povratka osmjeha našoj dječici i na glasu odavno prepoznatom kolektivu i školi “Dušan Bojovic”. Dakle iz Župe smo počeli realizaciju politike kluba. Imali smo i odakle i sa kim. Počeli i sa istim ciljem ćemo nastaviti u svim školama Nikšića“, zaključio je Bulatović uz potvrdu da se klub obavezao da izradi projekat sportske dvorane .

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.