Župa i ove godine stipendira najbolje studente

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 14.10.2023. u 08:27
Savjet MZ Župa Nikšićka donio je odluku da osmu godinu zaredom raspiše konkurs za dodjelu stipendije za najbolje studente iz ove mjesne zajednice. Savjet mjesne zajednice će ove godine stipendirati pet najboljih studenta.

“Pravo da konkurišu za stipendiju imaju svi redovni studenti osnovnih studija koji podnesu dokaz o redovnom upisu druge i narednih godina studija, a koji su u prethodnim godinama studija ostvarili prosečnu ocjenu 9 i više. U slučaju da se na konkursu  prijavi veći broj od onog koji je predviđen konkursom, prednost će imati studenti sa viših godina osnovnih studija”, navode iz Savjeta.

Osim toga, studenti, moraju priložiti potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa Nikšićka i da su državljani Crne Gore.

Visina mjesečne stipendije iznosiće 80 eura, a isplaćivaće se za mjesece novembar i decembar 2023. godine, januar, februar, mart, april, maj, jun 2024. godine.

Konkurs je otvoren do 10. novembra i biće istaknut na oglasnoj tabli mjesne zajednice.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

‘Savjet MZ kroz ovakve simbolične aktivnosti želi da pošalje poruku da je ulaganje u znanje najbolje i najsigurnije ulaganje, a isto tako očekuje da ovo bude mali podstrek svim studentima iz našeg mjesta da postižu što bolje rezultate u toku svog školovanja, što može biti od velikog značaja za naše društvo u cjelini”, zaključuju iz Savjeta.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na Samitu gradonačelnika protiv antisemitizma, koji je održan u Dortmundu od 29. novembra do 1. decembra pod sloganom "Njegovanje kulturne raznolikosti", učestvovao je i predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.
  Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.