Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
15:18
21.11.2019.

Župa: Konkurs za najbolje reciklažne predmete

Organizacija "Župa u srcu” je kroz projekat "Zeleni put" raspisala javni konkurs na temu "Izrada predmeta od recikliranih materijala" u kom mogu učestvovati učenici VII, VIII i IX razreda svih osnovnih škola u Crnoj Gori.


Organizatori su istakli da škole mogu poslati najviše tri rada.

"Radovi se šalju najkasnije do 15. decembra na adresu škole "Dušan Bojović” Miolje Polje – Župa Nikšićka, sa naznakom za školu "Dušan Bojović” – "Recikliraj i budi dio Zelene ekonomije”. U ambalažu sa radom poslati dvije koverte – u prvoj treba da se nalazi naziv rada sa šifrom, kratak opis rada – navesti prirodne materijale koji su upotrijebljeni za pravljenje rada, a u drugoj šifru, ime i prezime učenika koji je napravio rad, ime i prezime mentora učenika, broj telefona škole i razred koji pohađa učenik. Jedan učenik može poslati najviše jedan rad", navode organizatori konkursa.

Tročlana komisija u sastavu dva predstavnika škole i predstavnik NVO "Župa u srcu” izabraće najkreativnije radove, a nagrađena će biti prva tri mjesta, to jest tri učenika, autora radova.

Za prva tri mjesta projektom su obezbijeđene i odgovarajuće nagrade:

I mjesto - komplet knjiga u vrijednosti od 30 eura i solarni punjač za mobilni telefon.

II mjesto - komplet knjiga u vrijednosti od 20 eura i solarni punjač za mobilni telefon.

III mjesto - komplet knjiga u vrijednosti od 10 eura i solarni punjač za mobilni telefon.

Predviđeno je da komisija do 17. decembra donese odluku o izabranim radovima i nagrađenima.

Predviđeno je da o rezultatima konkursa škole čiji su učenici osvojili jedno od prva tri mjesta budu obaviještene mejlom do 20. decembra.

Svi pristigli radovi biće izloženi u holu škole, a izložba radova će se moći pogledati u osnovnoj školi "Dušan Bojović” ili na fotografijama koje će biti postavljene na sajtu NVO "Župa u srcu” ili na facebook stranici škole. Pristigli radovi se ne vraćaju autorima.

Projekat finansira Evropska unija, a sufinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore u okviru projekta FORS Montenegra Green Economy for Advanced Region /Zelena ekonomija za razvoj regiona.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:03
  11.12.2019.

  Košarkaški savez Crne Gore oprostio se od jednog od najboljih, poručio je predsjednik KSCG-a Veselin Barović na Komemorativnoj sjednici povodom smrti Želimira Željka Cerovića.

 • 15:29
  11.12.2019.

  Količina i tempo kojim trenutno koristimo prirodne resurse našeg podneblja prevazilazi održivost. Direktan efekat ovakvog odnosa prema prirodnim resursima je jak pritisak i izazivanje opasnosti za vrste, staništa i lokalne zajednice. Moramo biti svjesni da je biodiverzitet temelj zdravlja planete i ima direktan uticaj na život svih nas, saopštili su iz NVO „Morakovo“.

 • 14:35
  11.12.2019.

  Diskriminacija Roma toliko je prisutna, da je ta grupa ljudi navikla na nju. Iako ima pomaka neophodno je i dalje raditi na jačanju svijesti o aktivizmu mladih kao i razbijanju stereotipa, poruka je sa drugog Forum teatra, koji je održan na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, u okviru projekta ''Mladi promovišu sebe i svoju kulturu - Mi smo tu''.

 • 13:34
  11.12.2019.

  Političke partije reagovale su povodom sinoćnjeg ranjavanja nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića, na kojeg je nepoznati napadač ispalio hitac u lobiju hotela "Kraun plaza" u Beogradu.