Župljani u Novu godinu ušli sa radovima na putu

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 07.01.2023. u 12:26
Sa prvim radnim danom u 2023. godini u Mjesnoj zajednici Župa nikšićka počeli su radovi na dionici puta od Rubeža do Krstovača.

Radi se o dionici koja je u dosadašnjem periodu bila jedna od najkritičnijih za bezbjednost saobraćaja na dionici Nikšić – Župa.

Predsjednik Savjeta MZ Dragoljub Radulović za “Dan” kaže da je Župa nikšićka uspjela da za ove radove obezbijedi sredstva namijenjena za nastavak rekonstrukcije glavne saobraćajnice.

“Od 2. januara počeli su radove na projektu “Obezbijeđenje dionice od Rubeža do Krstovača”, koji obuhvataju postavljanje metalnih bankina u dužini od oko 5 km i postavljanje zaštitnih mreža na kosinama na toj dionici puta. Vrijednost ovog projekta je oko 730.000 eura, a izvođač radova je “L-gradnja”. Projekat je finansiran iz kapitalnog budžeta za 2022. godinu, a tendersku proceduru i projekat je odradila Opština Nikšić, tako da smo uspjeli da dio sredstva koja su bila namijenjena za nastavak rekonstrukcije glavne saobraćajnice utrošimo na ovom dijelu puta. Tako da je glavna saobraćajnica koja je rekonstruisana prije tri godine, a koja je i najkritičnija što se tiče bezbjednosti saobraćaja, upravo postavljanjem ovih zaštitnih ograda i zaštitih mreža dovedena na najviši mogući nivo bezbjednosti, a svi učesnici u saobraćaju biće u najvećoj mogućoj mjeri zaštićeni”, ističe Radulović.

On najvljuje da će ove godine u Župi biti realizovano još sličnih projekata.

“Pri kraju je izrada projekta za nastavak rekonstrukcije puta od Krstovača do Mioljeg Polja, za koji je dio sredstava već oprijedeljen kapitalnim budžetom za 2023. godinu i očekujemo početak tih radova. Dogovoreno je i da se izvrši rekonstrukcija putnog pravca “Pusta strana” od Zagrada do puta u dužini od 2,5 km i ta sredstva su oprijedeljena budžetom Opštine Nikšić. Takođe, u dogovoru sa Opštinom na proljeće ćemo asfaltirati još šest km seoskih puteva”, najavljuje Radulović.

On je dodao će se i ove godine raditi na aktivnostima koje MZ Župa sprovodi u poslednjih četiri-pet godina, a koje obuhvataju stipendiranje najboljih studenata, izdavajanje sredstava za novorođenčad, besplatne ekskurzije, polumaturske večeri, davanje poklona prvacima.

Takođe je i istakao da je u toku prikupljanje sredstava za saniranje sale u Osnovnoj školi “Dušan Bojović” u Župi.

“Do sada je prikupljeno oko 40.000 eura donacijom Opštine Nikšić i Ministarstva prosvjete, ali s obzirom na to da ta sredstva nisu dovoljna, ove godine pokrenućemo inicijativu kako bi se prikupilo još neophodnih sredstava u cilju kompletne i kvalitetne rekonstrukcije školske sale”, zaključio je Radulović.

Izvor: Dan

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.
  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.