Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Alice in WonderBend na Festivalu uličnih svirača

2019_08_rikataka_barski_ljetopis_studio_petovic_1_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.08.2019. u 09:35

Nakon nastupa u Kolašinu, na Korifej festivalu i Barskom ljetopisu u Baru, koji su sjajno primljeni i imaju odličan odjek, Alice in WonderBand završavaju ovo leto gostovanjem na Festivalu uličnih svirača u Nikšiću.

Komični mjuzikl “Kiss” će otvoriti Festival 30. avgusta, a koncert “Rikataka, novi balkanski ritam” će publika imati prilike da posluša 31. avgusta. Svi programi su besplatni.

Članovi ove grupe ističu da je teško u današnjim uslovima ponuditi kvalitetan sadržaj i zadržati publiku do kraja nastupa.

“Uvijek je bilo teško – i biće – biti kvalitetan. No, kvalitet govori sam za sebe. Nema potrebe da se borite da zadržite nečiju pažnju, samo ste to što jeste. I nudite svakog sljedećeg trenutka nešto novo, zanimljivo, duhovito, igrate se i uživate u tom što radite. Vrlo jednostavno“, navode oni.

Teško im je da izdvoje neku pjesmu posebno, a “Jovano, Jovanke” smatraju najkompletnijom.

“Teško je reći, svu djecu roditelj voli podjednako; često ima grižu savjesti i voli i više one kojima nije posvetio dovoljno vremena! ‘Jovano, Jovanke’ je vjerovatno najkompletnija, i nju publika sigurno najviše voli. Obično je izvodimo na kraju nastupa. Radili smo je sa rediteljkom Višnjom Obradović, u vrijeme kada smo se takmičili na šou ‘Ja imam talenat’. Pjesma koju izuzetno volimo je crnogorska ‘Mlada Jela’ i imala je svoju (crnogorsku) premijeru u Kolašinu na Korifej festivalu. To je, zapravo, narodna pjesma, uspjela sam da pronađem izvor uz pomoć etnomuzikološkinje Vesne Karin, ‘Ko ti kose pomrsio, Jelo?’. Ovu pjesmu izvode guslari u Crnoj Gori i Hercegovini, a Miladin Šobić ju je obradio krajem sedamdesetih. Mi smo preuzeli njegovu obradu i obradili je u svom stilu”, kazali su oni i dodali da smo svi vrlo slični kada je muzika u pitanju.

“Ja sam kosmopolita i ekolog i želim da vjerujem da svi možemo da živimo zajedno bez razmirica, bez obzira na različitosti, u skladu sa prirodom. A muzika i umjetnost, uopšte, su tu da nas podsjete na to“, zaključili su.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci