Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Bladi Mun” u Nikšićkom pozorištu

Plakat
 • Autor onogost.me
 • 17.01.2024. u 08:02
Predstava Crnogorskog narodnog pozorišta “Bladi Mun”, prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, biće izvedena veleras, u 20 časova, u Nikšićkom pozorištu.

"Oni su na večeri. Oni su bračni partneri, oni su prijatelji, oni su ljubavnici. Oni su na prostranoj terasi pokraj mora, zapljusnuti zvukom niskih talasa i naletima slanog zraka. Čekaju pomračenje Mjeseca koji je najavljen kao prilično spektakularan prizor. Te večeri nastupa takozvani bladi mun, crveni mjesec, moćniji od bilo kog drugog Mjeseca. Pomračenja su vrijeme često brzih promjena. Pomračenja otpuštaju potrebu u vjerovanje da postoji jedan pristup, jedan ugao, jedna filozofija, jedan pravi izlaz. Pomračenje je prostor snažne intuicije, kad energija postane krajnje nepredvidiva, a likovi moraju da podignu sidra i zapute se prema otvorenoj vodi i oslobode starog prtljaga. Krajevi u životima tih ljudi su labavi, no katkad očajnički pokušavaju da pronađu način da ih privežu za nova poglavlja", navodi se u najavi predstave.

Kostimografiju potpisuje Svetlana Cvijanović, scenografiju Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, asistentkinja kostimografkinje je Gordana Bulatović.

U predstavi igraju Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Maša Božović, Filip Đuretić, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Ulaznice se mogu kupiti radnim danima od 10 do 20 časova na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od pet eura.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.
  Zakonom o budžetu za 2024. godinu planirano je 240.012.958,82 eura za realizaciju 332 projekta ukupne procijenjene vrijednosti 2,9 milijardi eura, a u prvih šest mjeseci 2024. godine potrošeno je 61,2 miliona eura, što je 26% od planiranog iznosa.