Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Cinema 213: Danas tri filma

182326458_377393183515287_7726134068659455081_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 05.05.2021. u 05:50

Na današnjem repertoaru bioskopa Cinema 213 su tri projekcije.

Prva na programu u 16h je avantura “Raja i posljednji zmaj”.

Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag posljednjem zmaju u nadi da će zauvijek da zaustavi neprijatelja. Davno, u čarobnom gradu Kumandra, ljudi i zmajevi živjeli su zajedno u slozi. Ali kada su zlokobna čudovišta poznata kao Drun postala prijetnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasili čovječanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila. Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag posljednjem zmaju u nadi da će zauvijek da zaustavi neprijatelja. Međutim, tokom svog putovanja naučiće da je za spas svijeta potrebno nešto više od magije – neophodno je i povjerenje.

U 18h prikazaće se film “Duša”.

Džo je učitelj muzike koji dobija šansu i rijetku životnu priliku da svira u najboljem džez klubu u gradu. Međutim, jedan mali nesmotren korak odvešće ga sa ulica Njujorka u neobično okruženje, fantastično mjesto gdje nove duše dobijaju svoju ličnost, neobične navike i interese prije nego što se pojave i dođu na Zemlju. Odlučan da se vrati svome životu na Zemlji Džo se udružuje sa Dušom 22, koja nikad nije razumjela privlačnost ljudskog iskustva. Dok Džo očajnički pokušava da joj pokaže šta je to lijepo u vezi sa življenjem, uspijeva i sam donekle da otkrije odgovore na neka važna životna pitanja.

Za kraj dana predviđeno je prikazivanje horora „Sedmi dan“ u 20h.

Otac Piter je još uvijek bio mladi pomoćnik poznatog egzorcista oca Luja kada su 1995. godine započeli veoma izazovni egzorcizam u gradu Baltimoru – istog dana kada se desila i posjeta pape Jovana Pavla II. Tokom egzorcizma opsjednutog dječaka Nikolasa, demon se pokazao premoćnim i na kraju ubio oca Luisa, prisilivši neiskusnog oca Pitera da uskoči. Otac Piter nije dorastao moćnom demonu, koji je već ubio Nikolasa, zbog čega je cijelo njegovo tijelo buknulo u plamenu … a onda je demon napustio Nikolu i ušao u oca Pitera. Godinama kasnije, primijećen je drastičan porast zaposjednutosti/zla širom zemlje. Otac Piter, koji je postao jedan od najistaknutijih egzorcista na svijetu, sada je u 50-im godinama i služi crkvi u novom svojstvu – nadgleda mlade regrute sveštenika u njihovom posljednjem koraku da postanu egzorcisti, prije nego što budu stacionirani širom zemlje, kako bi stali u prve redove i zaštitili taj region od zla – tako bar crkva vjeruje. Zapravo, otac Piter je savršeno zaposjednut demon, koji koristi svoje mračne moći ubjeđivanja da ubijedi sveštenike da puste đavola da uđe, a zatim ode i širi zlo, umjesto da ga izliječi. Kao rezultat, tamo je sve veća vojska zaposjednutih sveštenika, đavolskih vojnika, demona koji se kriju, čekajući poziv za napad. 27-godišnji otac Danijel Garsija, najnoviji pripravnik/žrtva oca Pitera, prijavio se da bude egzorcist jer očajnički želi da bude dio borbe protiv ovog brzo širećeg, podmuklog zla … iako se plaši svoje mudrosti. On nije rođeni ratnik, ali kroz iskušenja i nevolje tokom prvog dana obuke na poslu sa ocem Piterom, Danijel uči i spoznaje svoju pravu sposobnost kao branilac dobra.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom 200 godina od rođenja pjesnika Branka Radičevića nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“ u okviru tribine „Svobodijada“ raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.