Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora u ritmu Evrope: Izabrani predstavnici iz Nikšića

1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 14.02.2019. u 07:19

Audicija za učešće na muzičkoj manifestaciji „Crna Gora u ritmu Evrope”, koja okuplja djecu školskog uzrasta, održana je sinoć u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“.

Predstavilo se ukupno 54 učesnika i to iz Prve srednje stručne škole, Gimnazije „Stojan Cerović“, kao i iz nikšićkih osnovnih škola „Milija Nikčević“, „Jagoš Kontić“, „Ratko Žarić“, „Luka Simonović“, „Braća Ribar“, „Ivan Vušović“, „Mileva Lajović“, „Braća Labudović“ i „Olga Golović“.

Izabrano je 12 učesnika i to u pjevanju Nina Orbović, Hajdana Glušica, Alma Hodžić i Lara Baltić i u plesu Anđela Milović, Martina Krivokapić, Sara Nenezić, Maja Perošević, Josipa Popović, Ana Gojković, Mina Vukosavljević i Kristina Tešović.

Oni će se u narednim mjesecima pripremati za finale takmičenja u Tivtu gdje će izvesti pjesmu Anne Oxe “Donna con te” i predstavljati ambasadu Italije.

Igor Karadarević, direktor programa kazao je da je oduševljen što i dalje u Nikšiću vlada pozitivna, luda energija koju su, kako je istakao, imali i prošle sezone.

„Djeca su izuzetno spremljena i mi smo ovdje na polovini naših audicija, ne znam šta će biti do kraja. Ne znam šta ću kolegama poslati, koji su direktori svojih djelova i scenskog i vokalnog, ali dugujem jednu veliku zahvalnost gradu Nikšiću koji je i ove godine prepoznao da bi jedno ovako takmičenje trebalo da podari svojoj djeci. Podariti svojoj djeci nešto što se emituje na televiziji koja ima nacionalnu frekvenciju, gdje su ambasadori uključeni, gdje u živom televizijskom programu oni igraju i pjevaju je od izuzetnog kvaliteta, ne samo za nas koji gledamo nego i za samu djecu koja se uče nekim pravim vrednostima“, smatra on.

Ako pobijede djeca iz Nikšića, kako je kazao, putovaće u tu zemlju koju predstavljaju, a sljedeće godine će televizijski prenos ići iz našeg grada.

„Ogromna promocija bi to bila za grad Nikšić. Izuzetno veliko zadovoljstvo za djecu, jer će putovati tamo. Djeca grada Tivta putuju za Portugal u martu, aprilu i to im plaća Ritam Evrope i to je njihova nagrada“, kazao je on.

Ovo je druga godina takmičenja u najprestižnijem dječijem muzičkom takmičenju u Crnoj Gori, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom 30 godina od premijere, monodrama "Bizmismen", u izvođenju glumca Voja Krivokapića, biće izvedena večeras na pozorišnoj sceni sale "Zahumlja" sa početkom u 19 časova.