Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:54
18.11.2020.

Dva filma danas u Cinemi 213

Posjetioci bioskopa Cinema 213 danas će biti u prilici da pogledaju dva filma.


Drama “Nezavisne” će početi u 16h. Godine 1970. u Londonu se održalo takmičenje za Mis svijeta čiji je domaćin bio američka legenda komedije Bob Houp.

U to vrijeme, takmičenje za Mis svijeta bilo je jedno od najgledanijih - sa preko 100 miliona gledalaca. Tvrdeći da takmičenje ponižava žene, upadom na binu, novoosnovani Ženski pokret za oslobođenje stekao je slavu preko noći, ometajući prenos takmičenja uživo. Kada se prenos nastavio proglašenje pobjednice izazvalo je nemir. Pobjednica takmičenja nije bila favoritkinja iz Švedske nego Mis Grenade, prva crna žena koja je postala Mis svijeta. Za nekoliko sati publika je postala svjedok protjerivanja patrijarhata sa bine, kao i mijenjanja zapadnog ideala ljepote.

Nakon toga slijedi triler “Tripozno” u 18h. Sedamnaestogodišnja Mili Kesler (Ketrin Njuton, Blockers, HBO serija Big Little Lies), pokušava da preživi krvožedne holove srednje škole u Blisfildu i okrutnost ekipe popularnih učenika. Ali, kada postane najnovija meta Kasapina (Vins Von), ozloglašenog serijskog ubice iz grada, tegobe koje je prate u završnoj godini postaju joj najmanja briga.

Ostale vijesti iz kategorije