Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gimnazija “Stojan Cerović” učestvovala na izložbi u Biljardi

capture-1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.02.2020. u 08:39

Fondacija “Petar Lubarda” 12.02.2020. godine obilježila je 46 godina od smrti slavnog slikara Petra Lubarde.

Izložba učeničkih radova u Biljardi na Cetinju ujedinila je mlade ljude iz Danilovgrada, Cetinja, Herceg Novog, Nikšića i Rume u jednoj misiji kojom će sačuvati sjećanje na našeg istaknutog slikara. 

Na ukupno 57 likovnih radova učenici su inspirisani Lubardom slikali svoje vizije, snove, pejzaže i arhitekturu Crne Gore. Tom prilikom dodijeljene su i nagrade najboljima gdje se istakla učenica naše škole gimnazije “Stojan Cerović”, Anja Vujačić, koja je osvojila prvo mjesto. Na svom platnu Anja je predstavila portret našeg umjetnika.

Ovaj događaj je još jednom pokazao da Fondacija “Petar Lubarda” ima za cilj da približi značaj velikana crnogorske umjetnosti mlađim generacijama. Ovo je ujedno i doprinos mladih ljudi koji pokazuju respektabilan stav u očuvanju crnogorske kulturne baštine.

 

izvor: Grad kulture

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Nema slikara i nema pisca sa kojim Radovan Zogović nije polemisao, nema one pojave u društvu koju nije iskomentarisao, istakla je profesorica književnosti, Aleksandra Vuković Kuč na predavanju pod nazivom "Prkosi i polemike Radovana Zogovića" koje je održano sinoć u Nikšiću.