Izložba radova učesnika konkursa za likovnu nagradu “Ilija Šobajić”

JU “Muzeji i galerije” Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 20.09.2023. u 08:04
Javna ustanova (JU) „Muzeji i galerije“ Nikšić, večeras, u 19 časova, u holu Sportskog centra, organizuje izložbu radova umjetnika učesnika konkursa za likovnu nagradu „Ilija Šobajić“.

Po odluci žirija, na izložbi će biti uručena nagrada umjetnik čiji se rad izdvojio svojom estetikom.

Izložbu će svojim muzičkim umijećem obogatiti solista Evgenija Petkovski, Anastasija Čačak na klaviru, dok će Maja Mijanović i Magdailina Knežević svirati violinu.

„JU ‘Muzeji i galerije’ Nikšić, povodom 70. godišnjice od upokojenja umjetnika Ilije Šobajića, planirala je i ostvarila više programskih aktivnosti vezanih za njega i njegovu širu porodicu, koja je, kao jedna osobena zajednica, u kulturnom, privrednom, prosvjetnom i uopšte javnom životu, po svojoj preduzimljivosti, iznalaženju rješenja i organizovanju pojedinih ustanova, ostavila neizbrisiv trag u pretvaranju turske kasabe, kakav je Nikšić bio poslije oslobođenja od Turaka 1877. godine, u moderan grad sa bogatim kulturnim sadržajima“, stoji u tekstu koji je za prateći katalog napisala direktorica JU „Muzeji i galerije“, Vesna Todorović.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori postoji pet puta više kladionica nego škola, a prema nedavnom istraživanju gotovo trećina crnogorskih učenika konzumira alkoholna pića. Po zvaničnim podacima, registrovano je preko 1.000 kladionica, od kojih su neke i u neposrednoj blizini obrazovnih ustanova.
  Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je Senegal 29:21 u Geteborgu u drugom kolu Glavne runde Svjetskog prvenstva.