Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Marku Lazoviću još jedna međunarodna nagrada

117768959_739918620126976_8495089528709192188_n
Krsto Vulović
  • Autor onogost.me
  • 16.10.2020. u 06:04

Marko Lazović, učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole “Dara Čokorilo”, u klasi profesora Nikole Pejovića, osvojio je prvo mjesto iz gitare u Italiji na XII  Međunarodnom takmičenju "Giovani Musicisti - Città di Treviso".

Održavanje takmičenja je bilo  planirano početkom aprila ove godine, ali je zbog situacije sa pandemijom Corona virusa odloženo za mjesec oktobar, kada je na  onlajn učešću uzelo više od 100 takmičara iz 17 zemalja (Italija, Španija, Njemačka, Kina, Vijetnam, Albanija, Hrvatska, Slovenija, Rusija, Južna Koreja, Poljska, Hong Kong, Rumunija, Austrija, Mađarska, Crna Gora).

“I pored jake konkurencije, Marko je u svojoj kategoriji osvojio prvo mjesto i I nagradu. Od ukupno 100 bodova, osvojio je 97, a odluku o tome donio je žiri u sastavu: Corona Pierluigi, Costantini Michele, D’Alessandro Antonio, Saretta Franco i Tagliarol Angela.  Marko Lazović je bio jedini učesnik na ovom takmičenju iz Crne Gore, pa mu je ova nagrada utoliko i draža”, kazala je direktorica Muzičke škole, Sanja Radulović.

Takmičenje godinama organizuje Muzička akademija „Studio Musica“ iz Trevisa i posvećeno je razvoju umjetničkog stvaralaštva talentovanih mladih muzičara kroz međunarodne kulturne razmjene i promociju područja Trevisa za kulturu i turizam.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci