Muzička škola “Dara Čokorilo”: Promocija knjige “Zaboravljenim stazama”

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 02.03.2023. u 08:03
Promocija knjige "Zaboravljenim stazama", autorki Ane Dragićević i Jovanke Komnenić, biće upriličena večeras u koncertnoj sali Muzičke škole, sa početkom u 19 časova.

Autorke pozivaju sve ljubitelje sela, katuna i prirode da dođu i čuju priče iz knjige koje će čitati Boban Čvorović i Nebojša Ćićo Vulanović.

Gost večeri je Obrad Nenezić, recenzent knjige.

Moderator večeri biće Ivan Lješković.

Muzički dio promocije upotpuniće Bjanka Minić, učenica Srednje muzičke škole “Dara Čokorilo”, koja će izvesti kompoziciju Sergeja  Rahmanjinova “Preludij u gis – molu op. 32. br. 12”.

Knjiga obuhvata priče iz 103 sela i smještena je na skoro 500 stranica lijepog papira, sa svim fotografijama.

“Zaboravljenim stazama” je vrsta putopisnih reportaža, koje su autorke od 2016. godine objavljivale na portalu Onogošt.

“Pisale bismo o bratstvima koje tu žive, o značajnim ličnostima, o broju stanovnika i učenika nekad i sad. Inspiracije nam nije falilo jer bi nam samo selo ispričalo svoju pomalo tužnu priču. Obišle smo većinu sela Nikšića, Šavnika i Plužina i par iz Danilovgrada koja su bila na samoj granici”, kazale su autorke.

Promociju organizuje JU “Zahumlje”, u saradnji sa Muzičkom školom “Dara Čokorilo” Nikšić, a u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.
  U sali "Zahumlja" večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličeno novo izdanje projekta "Imaginarijum", autorke Kristine Radović, a tema druge sesije koja će biti obrađena je "Slika i pozorište", sa gostom Goranom Bulajićem, dramaturgom i rediteljem.