Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki osnovci nagrađeni na likovnom i literarnom konkursu CDPR-a

sl
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.05.2021. u 06:00

Radovi učenika OŠ „Mileva Lajović Lalatović” nagrađeni su na jubilarnom Dvadesetom nagradnom Konkursu za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Tema Konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola u Crnoj Gori u vremenu od 20. marta do 30. aprila tekuće godine je bila: „Slika svijeta je ljepša bez cigareta”.

Na Konkurs je pristigao veliki broj radova, možda i najviše do sada, osobito likovnih, učenika/ca iz mnogih osnovnih škola u Crnoj Gori.

Ove godine desio se i jedan pozitivan presedan, a to je veliki broj literarnih radova, od kojih je čak i iz podgoričkih osnovnih škola pristigao pristojan broj za razliku od npr prije dvije godine, kad nije stigao nijedan!

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: mr Marija Kapisoda, akademska grafičarka, dr Ivana Radovanović, akademska skulptorka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove sa Konkursa i dodijelio prvu nagradu Jovanu Žižiću, učeniku sedmog razreda OŠ „Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića, dok je drugu nagradu dobila Jelena Marković učenica sedmog razreda OŠ „Pavle Rovinski” iz Podgorice. Treću nagradu su zaslužili Andrej Nikolić učenik sedmog razreda OŠ „Drago Milović” iz Tivta i Isidora Obradović učenica devetog razreda OŠ „Dušan Obradović” sa Žabljaka.

Pohvale su, između ostalih dobili: Andrija Mrvošević učenik sedmog razreda i Balša Stanišić učenik šestog razreda OŠ „Mileva Lajović Lalatović”. 

Pohvale za kvalitet radova na Konkursu za likovne radove zaslužile su: OŠ „Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića i OŠ „Vukašin Radunović” iz Berana, dok je Pohvalu za brojnost poslatih likovnih radova svojih učenika dobila OŠ „Drago Milović” iz Tivta.

Žiri za literarne radove u sastavu: Sanja Vojinović, Željka Prelević i Mersiha Sijarić, profesorke crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, od prispjelih literarnih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisao Kristijan Petrović učenik sedmog razreda OŠ „Njegoš” iz Kotora. Druga nagrada dodijeljena je Katarini Đurišić učenici osmog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi, dok je treću nagradu zaslužila Julija Golubović učenica devetog razreda OŠ „Donja Ržanica” iz Berana.

Pohvalu je dobio Ivan Manin učenik OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci