Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Film “Kapo”

78253008_2479562015595431_7645564200932081664_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 20.11.2019. u 07:03

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20h, a povodom 70 godina "Lovćen filma", biće prikazan igrani film “Kapo”, koji je režirao Đilo Pontekorvo.

U filmu igraju Susan Strasberg, Laurent Terzieff, Emmanulle Riva, Didi Perego, Dragomir Felba i drugi.

Proizvodnja je 1959. godina, a film traje 118 minuta.

“Kapo” je crno-bijeli film koji govori o jevrejskoj tinejdžerki i njenim roditeljima u koncentracionom logoru. Ona uspijeva da preživi uz pomoć jevrejskog ljekara koji joj daje identitet druge žene koja je nedavno umrla. Dakle, Edit postaje Nikol i ona više nije jevrejka, bar ne u dokumentima. U početku tuguje zbog smrti roditelja, ali je primorana da prihvati i da se bori, ako želi da preživi. Prihvata aferu sa njemačkim oficirom, postaje vremenom Kapo, tj. jedan od ženskih zatvorenika koji su bili zaduženi za disciplinovanje drugih žena. Ona zna da je to jedini način da preživi, ali istovremeno živi sa dubokim žaljenjem, iako ona nikada ne pokazuje svoja osjećanja.

Projekcija je u organizaciji Crnogorske kinoteke i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.
U sali Javne ustanove “Zahumlje” večeras, u 19 časova, biće održana tribina “Agora” koju moderira urednica kulturnog programa Anđela Peković.
Povodom 200 godina od rođenja pjesnika Branka Radičevića nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“ u okviru tribine „Svobodijada“ raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.