Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Filmovi “Zimske mušice” i “Dijamantino”

fff
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 08.10.2019. u 06:12

U sali Nikšićkog pozorišta, u terminima u 18h i 20h, u okviru manifestacije "Dani evropskog filma 2019", biće prikazani igrani filmovi “Zimske mušice” i “Dijamantino”.

U  filmu “Zimske mušice“, koji je režirao Olmo Omerzu, a koji će se prikazati u 18h, igraju: Tomáš Mrvík, Jan František Uher, Eliška Křenková, Lenka Vlasáková, Martin Pechlát i drugi.

Proizvodnja je 2018. godina, a produkcija Češka, Slovenija, Poljska, Slovačka.

Vragolasti i samouvjereni Mare i pomalo ekscentrični Heduš kreću u zamrznuta prostranstva u potrazi za avanturom – automobilom, naravno. Film o mušicama koje povremeno zuje čak i zimi, i priča koja govori o neuhvatljivoj vezi dječačkog prijateljstva i neukrotivoj želji da se nešto iskusi, čak i ako ne znaš šta. I čak i ako se iskustvo završi u policijskoj stanici.

U 20h biće prikazan “Dijamantino“, koji su režirali Gabriel Abrantes i Daniel Schmidt.

U filmu igraju: Carloto Cotta, Cleo Tavares, Anabela Moreira, Margarida Moreira, Carla Maciel, Filipe Vargas, Manuela Moura Guedes, Joana Barrios, Maria Leite i drugi.

Produkcija je Portugal, Francuska i Brazil, a proizvodnja takođe 2018. godina.

Dijamantino, najveća svjetska fudbalska zvijezda, gubi svoj karakteristični osjećaj za loptu i, osramoćen, završava karijeru. Tragajući za novim smislom života, internacionalna ikona kreće na urnebesnu odiseju i na tom putu susreće se sa neofašizmom, izbjegličkom krizom, genetskim modifikacijama i potjerom za izvorom mudrosti.

Projekcije su u organizaciji EU Info Centra, Opštine Nikšić i JU Nikšićko pozorište, a u okviru Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci