Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Premijera Akordovih predstava

niksicko_pozoriste
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 08.05.2021. u 07:04

Akordov dječiji i omladinski teatar danas će u Nikšićkom pozorištu premijerno izvesti dvije predstave - „Alisa u zemlji čuda“ sa početkom u 12 časova i „One su htjele nešto sasvim drugo“ u 20 časova.

Kulturno kreativni centar “Akord” ovih dana slavi 24 godine postojanja. Zbog pandemije, umjesto tradicionalne manifestacije „Dani Akorda“, odlučili su da publici poklone dvije predstave.

U predstavi „Alisa u zemlji čuda“ igraju: Kalina Delibašić, Bojana Miljanić, Itana Papović, Aleksa Eraković, Jakša Vukotić, Matija Andrijašević, Vasilije Radulović, Sofija Nikčević, Helena Ćiraković, Jana Delić i Blagoje Karadžić.

Adaptaciju teksta su pripremili Danijela Tomić i Dragan Knežević, dok je asistent režije Nikolina Radulović.

„One su htjele nešto sasvim drugo“ je potresna priča koja otvoreno progovara na „škakljivu” temu maloljetničkog nasilja.

„Kritički se osvrćući otvoreno govori, ne štedeći ni jedan segment društva koji posredno ili neposredno brine, ili bi trebao da brine, o maloljetničkoj populaciji. Populaciji kojoj u nasljedstvo ostavljamo svoja djela i institucije, kao i navike i mjerila vrijednosti onakvim kakvim ih stvaramo i kakve im primjere dajemo“, kazali su iz Akorda.

U predstavi igraju: Sara Perišić, Andrea Drašković, Helena Jovanović, Ana Badnjar, Marija Perišić, Nikolina Radulović, Vaso Lalićević, Martin Popović, Marinko Jovanović, Itana Pavlović, Milan Eraković, Stefan Mumović, Anđela Đapić i Radomir Krivokapić.

Predstave je režisirao Dragan Knežević.

 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci