Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Noć u kući gospodina Kolaka” na sceni Nikšićkog pozorišta

Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 22.03.2023. u 07:48
Predstava „ Noć u kući gospodina Kolaka’’, po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Irfana Mensura, biće izvedena večeras, u 20 časova, na sceni Nikšićkog pozorišta.

U predstavi igraju Slobodan Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez.

„Irfan, Boda i Vlada su me naterali da napišem komad o tri luzera. Ponovo. Petnaest godina nakon mog prvog i jedinog takvog, a ujedno i debitanskog komada. I ako je „Ne igraj na Engleze‟ komad o tri antiheroja posle kog muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno, „Noć u kući gospodina Kolaka’’ je komad o tri antiheroja posle kog muškarcima nije udobno, a ženama sve jasno. Mada, nisam želeo da pojašnjavam bilo šta. Želeo sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja.

Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i trijumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca, u vremenu u kom se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju…da li u tom vremenu, muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?”, zapisao je Vladimir Đurđević.

Predstava je rađena u koprodukciji Yugoart Beograd, Kulturni centar Inđija i Centar za kulturu Stara Pazova.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od pet eura.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.