Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nova nagrada za „Revolucionarni Dom“ Seada Šabotića

unnamed
  • Autor onogost.me
  • 30.08.2016. u 14:57

Nakon osvajanja Specijalne nagrade žirija za spoj audio i vizuelnog na „DokuMa“ festivalu, kratki dokumentarni film „Revolucionarni Dom“, reditelja Seada Šabotića iz Nikšića, dobio je novo priznanje. 

Na Omladinskom film festivalu (OFF), koji se održava u Sarajevu, „Revolucionarni Dom“ je proglašen za najbolji film u kategoriji dokumentarnog filma.

 „Revolucionarni Dom“, bio je uvršten u takmičarsku selekciju – „Takmičarski dokumentarni“, uz još sedam filmova. Stučni žiri u čijem sastavu su bili Marina D. Richter, Neil Young, Sead Kreševljaković i Elmir Jukić, je nakon svih odgledanih projekcija, donio odluku da se pomenutom filmu dodijeli nagrada.

 

 

Podsjetimo, film je eksperimentalnog karaktera, a govori o zapuštenom čeličnom i betonskom spomeniku ex Jugoslavije, smještenom u centru Nikšića. U tom monumentalnom zdanju oslikava se sudbina revolucionarne borbe, a u mnogome i naša realnost. Reditelj se u filmu neobičnim audio-vizuelnim detaljima poigrava sa sudbinom i odnosom društva prema Domu revolucije, pokušavajući da ukaže da je Dom mnogo više od nezavršenog građevinskog objekta.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Animirana sinhronizovana verzija filma „Kuce u operi“ biće prikazana u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 12 časova, kao i u četvrtak, 25. aprila, u terminima od 10 i 12 sati.