Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstava “Crna kutija” na otvaranju HAPS-a

komedija
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.04.2019. u 13:28

Predstavom Nikšićkog pozorišta „Crna kutija” biće otvorene ovogodišnje 24. hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti (HAPS) koje se održavaju od 15. do 25. aprila, u organizaciji JUK Herceg fest, a predstava će biti izvedena 15. aprila u Dvorani Park u Herceg Novom sa početkom u 20,30 sati. 

Po riječima selektorke Miline Kovačević, ovogodišnji koncept festivala HAPS je definisan kao Komparacije, a cilj je uporediti dvije verzije istog teksta, odnosno uporediti film po originalnom scenariju sa izvedenom pozorišnom adaptacijom. Komad “Crna kutija nastao je po motivima filma “Savršeni stranci” Paola Đenovezea.

 Autorka predstave je Ana Đorđević, režiju potpisuje Goran Bulajić, scenografiju Anka Gardašević, kostimografiju Olivera Eraković, a muziku Dino Kapetanović. 

U predstavi igraju Simo Trebješanin, Gordana Mićunović, Jovan Krivokapić, Anja Drljević, Omar Bajramspahić, Marija Đurić i Nikola Vasiljević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Animirana sinhronizovana verzija filma „Kuce u operi“ biće prikazana u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 12 časova, kao i u četvrtak, 25. aprila, u terminima od 10 i 12 sati.