Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Šavnik: Počinje umjetnička kolonija „Sve boje Crne Gore – bojenje vune biljnim bojama II“

20190721150712_25521a03-1768-438d-af5a-6b009a020aa3
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2019. u 06:01

Petodnevna međunarodna umjetnička kolonija „Sve boje Crne Gore – bojenje vune biljnim bojama II“, počeće danas u Šavniku.

Učesnici ovogodišnje manifestacije su institucije i renomirani umjetnici, istraživači, profesori i studenti sa fakulteta i umjetničkih akademija iz Italije, Švedske, Francuske, Holandije, Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore. Pored umjetničkih radionica biće održana i predavanja pa će prof. Andrijana Popović, iz multimedijalnog centra „Kubo“ iz Barija, govoriti na temu „Identitet i inovacija: dizajn budućnosti“, dr sci. Ana Sutlović, sa Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, o tehnološkom procesu bojenja biljnim bojama, dr Nada Bubanja, iz Prirodnjačkog muzeja Crne Gore, će u sklopu “Čajanke” pričati o crnogorskom ljekovitom bilju i organizovati degustacija čajeva, dok će Jelene Glušica Nikolić održati predavanje o prirodnoj kozmetici na bazi crnogorskog ljekovitog bilja. 

Učesnici manifestacije imaće priliku i da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima šavničkog kraja – vodopadom Crnjak, kanjonom Nevidio i manastirom Bijela.

Kolonija u Šavniku traje od 22. do 26. jula, a organizuje je JU Muzeji i galerije Nikšić u saradnji sa šavničkim Centrom za kulturu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.