“Šćeri moja” u srijedu u Nikšićkom pozorištu

 • Autor onogost.me
 • 19.12.2022. u 10:15
Predstava Crnogorskog narodnog pozorišta „Šćeri moja“, koju je po tekstu Maje Todorović režirala i adaptirala Ana Vukotić, biće izvedena u srijedu, 21. decembra u 20 časova na sceni Nikšićkog pozorišta.

Glumačku postavu čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Danilo Čelebić, Mišo Obradović, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Radusinović, Goran Vujović, Zoran Vujović i Dušan Kovačević.

„Iako su junaci drame ‘Šćeri moja’ istorijske ličnosti, ovo nije istorijska drama. Istorijska građa je samo polazišna tačka za bavljenje aktuelnim temama, a to je prije svega pitanje položaja žene i odnosa prema ženskom djetetu. Drama ne sudi, ne traži krivce i ne daje odgovore, već postavlja pitanja. Ona nije nikakav feministički pamflet, a moja želja, kao pisca je bila da njom podstaknem i žene i muškarce na razmišljanje i na preispitivanje odnosa prema ženskom polu, prije svega ženskoj djeci. To je problem koji je i dalje veoma prisutan u našem društvu (ne samo u Crnoj Gori već i globalno), iako se često izbjegava da se o tome govori. Tri tačke iza naslova sugerišu obraćanje ‘šćerima’: šta im to govorimo, šta im možemo reći, šta bi trebalo da im kažemo… dok ne bude kasno”, napisala je Maja Todorović.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od pet eura. Informacije i rezervacije na telefone: 069/490-198; 067/932-646.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Udruženje crnogorskih pisaca za djecu i mlade (UCPDM) poziva zainteresovane autore da dostave svoje knjige i prijave se na konkurs za nagradu za najbolju knjigu objavljenu u 2022. godini.
  Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i direktorka Fondacije „Muzej Žitomislić“ Irina Kolak Mandić potpisali su memorandum o saradnji u oblasti kulture.