Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“ jedini predstavnici Crne Gore na Svjetskom trofeju

muzicka_skola_dara_cokorilo_privatna_arhiba
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.11.2021. u 10:11

Na 71. festivalu „Svjetski trofej“, u organizaciji svjetske konferencije za harmoniku, koje je i ove godine održano online, učestvovali su Vuk Vujačić - učenik VIII razreda osnovne muzičke škole, i Dimitrije Knežević – učenik Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“, obojica iz klase prof. Vesne Šarac, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Kako se ističe, Vuk se predstavio u kategoriji Nacionalni trofej – 14 godina i mlađi-Classique.

„U njegovoj kategoriji nastupilo je 59 izviđača iz Portugala, Kine, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Francuske , Češke, Italije, Litvanije, Srbije, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva i Venecuele. Vuk je osvojio 52. mjesto i osvojio 20,96 bodova od maksimalnih 25. žiri su sačinjavali iskusni pedagozi i izvođači iz Rusije, Španije, Ukrajine, Portugala, Italije, Litvanije, Češke, Kine, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Azerbejdžana“, navodi se u saopštenju.

Učešće je uzeo i Dimitrije Knežević koji je nastupio u kategoriji Nacionalni trofej – 16 godina i mlađi-Classique i osvojio 12. mjesto.

„U Dimitrijevoj kategoriji nastupila su 23 izvođača iz Kine, Rusije, Italije, Francuske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Latvije, Litvanije, Bugarske, Poljske i Ukrajine. Dimitrije je osvojio 22,88 boda od maksimalnih 25. kandidate ove kategorije ocjenjivao je eminentni žiri iz Rusije, Ukrajine, SAD, Portugala, Srbije, Crne Gore, Izraela, Grčke, Češke, Kine, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Belgije“, saopštili su iz Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Sa ponosom naglašavaju, da su Vuk i Dimitrije bili su jedini predstavnici Crne Gore u svojim kategorijama, dok je njihova mentorka je i ove godine uzela učešće u radu žirija na ovom prestižnom takmičenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci