Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:24
14.5.2019.

Vuku Vujačiću i Dimitriju Kneževiću prve nagrade na takmičenju u Kragujevcu

Na XVI Internacionalnom takmičenju mladih harmonikaša "Zvezdane staze", koje se održavalo prethodnih dana u Kragujevcu, uspješni su bili i učenici Osnovne muzičke škole „Dara Čokorilo“ – Odsjek za harmoniku.


Tako su prve nagrade otišle u ruke Vuka Vujačića, učenika petog razreda u klasi prof. Ljiljane Radović i Dimitrija Kneževića, učenika osmog razreda u klasi prof. Vesne Šarac.

„Takmičari iz zemalja regiona i Evrope nastupili su pred stručnim žirijem koji je sastavljen od eminentnih akademskih profesora, pa je uspjeh naših učenika i njihovih mentora još jedan pokazatelj da su talenat i vrijedan rad siguran put ka uspjehu“, naveli su iz Muzičke škole „Dara Čokorilo“.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:09
  4.6.2020.

  Drama „Korijen i izdanci“ koju su realizovali učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića osvojila je drugo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst u okviru prvog Festivala srednjoškolskog teatra „Dijalog 2020“.

 • 08:22
  31.5.2020.

  Vladan Desnica (1905-1967) je rođen u Zadru u imućnoj i uglednoj porodici. Otac mu je bio čuveni advokat Uroš Desnica. Njegov djed Vladimir Desnica bio je veleposjednik i predsjednik opštine u Obrovcu. Zastupao je nacionalne interese Srba u sjevernoj Dalmaciji.

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".