Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Abazović: Sve se činilo i prije 13. jula da će biti nešto toga dana u Nikšiću

  • Autor onogost.me
  • 20.07.2022. u 12:46

Premijer Dritan Abazović danas u okviru Premijerskog sata odgovara na pitanja poslanika u Skupštini Crne Gore. Poslanici traže da premijer odgovori ko je odgovoran za dešavanja u Nikšiću 13. jula.

“Da li je komisija koja je utvrđivala da li je bilo propusta u radu policije u Nikšiću 13. jula, zakijučila da ih je bilo? Šta su zaključci te komisije? Prema informacijama kojima raspolažete, da li Vi lično smatrate da je bilo propusta i da li danas znate ko je naredio da se propuste provokatori kako ih naziva ministar unustrašnjih poslova?”, pitao je premijera poslanik DPS-a Jevto Eraković.

Eraković je naveo da je jasno da su događaji u Nikšiću u dirketnoj vezu sa događajima u Cetinju.

Odgovarajući na pitanje Erakovića, Abazović je kazao da sa pozicije premijera osuđuje da bilo ko zarad bilo čijeg interesa provocira nekog drugog i izaziva incidente.

“To što se desilo u Nikšiću posljedica je nekoliko stvari. Meni nije bilo neočekivano da u Nikšiću ima nekih turbulencija toga dana. Zakazao se koncert Sergeja Ćetkovića, a zbog pritisaka ili nečeg drugo otkazao je koncert. Potom je trebalo da SUNBOR organizuje tamo. Sve se činilo i prije 13. jula da će biti nešto toga dana. Politika kreira takav ambijent kao što je politika kreirala ambijenete i 4. i 5. septembra 2021. Kao što politika već 30 godina kreira ambijent koji njje savršen”, istakao je Abazović.

On je poručio da neće zaštinički postupati prema bilo kome.

“Moramo da poštujemo institucije sistema, Komisija sprovodi radnje i ako se utvrdi personalna odgovornost bilo koga ti ljudi će biti procesuirani”, rekao je Abazović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci