Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Adžić: Maketa URA-e nema nikakve veze sa službom glavnog gradskog arhitekte

72981095_692344437913634_4139131631799631872_n
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 22.10.2019. u 12:49

Maketa koja se pominje u saopštenju URA nije snimljena u prostorijama službe glavno gradskog arhitekte niti ima ikakve veze sa glavnim gradskim arhitektom, kazao je Nebojša Adžić, glavni gradski arhitekta u Opštini Nikšić, na današnjem presu na kojem je reagovao na juče objavljeno saopštenje iz Građanskog pokreta URA.

On je dodao da je saopštenje Građanskog pokreta URA namjerna zloupotreba medija i nepoznavanje elementarnih zakonskih procedura i ovlašćenja organa lokalne uprave.

„Nažalost, sadašnji izgled i ponuda u Nikšićkoj pijaci se ne uklapaju u željenu sliku razvoja Nikšića, kakvu ima sadašnja lokalna samouprava i teško je shvatiti da će se neko boriti svim sredstvima da očuva postojeće stanje“, istakao je Adžić.

Nakon pitanja novinara Adžić je kazao da ne postoji projektna dokumentacija za izmještanje pijace.

 

 

„Nikšićka pijaca će se rekonstruisati i uljepšati. Pijaca je trenutno zauzeta sa manjim brojem štandova nego što je njen kapacitet, a od tog broja štandova mali broj njih su gdje se prodaje voće i povrće, odnosno proizvodi zbog kojih se zove zelena pijaca, pa se silom prilika tu nalazi veći broj štandova gdje se prodaje garderoba, zatim vještačko cvijeće, tako da pijaca više liči na buvljak“, dodao je on.

Adžić je naglasio da će u novom tržnom centru biti definisani sadržaji trgovačkog karaktera, a u prizemnom dijelu, jedan dio od 200 kvadrata, na predlog investitora odvojen je za potrebe rentiranja štandova u funkciju zelene pijace.

 

 

„U tom prostoru će se nalaziti nekih dvadesetak štandova gdje će zainteresovani prodavci voća i povrća moći da zakupe taj prostor. Opština Nikšić kroz obaveze definisane zakonom o komunalnim djelatnostima mora da zadrži pijacu kao ponudu grada zato što je to djelatnost od javnog interesa, tako da je tu situacija jasna da pijaca mora da ostane, ali ako imamo sad taj tržni centar gdje su uložena značajna finansijska sredstva, a gdje će biti prolaz koji će omogućavati nesmetanu frekvenciju kroz ulicu današnje pijace prema Trgu Slobode, smatramo da i pijaca mora da se sredi, da se štandovi ofarbaju, da se uvede neki red i da se bude sigurno, da to što je inicijativa naša i što ćemo realizovati, da eliminišemo prodaju vanpijačne robe. Pijaca će da ostane u funkciji građana u otvorenom dijelu i svi prodavci koji budu zainteresovani moći će da to odrade u dogovoru sa vlasnicima tržnog centra u zatvorenom dijelu, ali ćemo da obezbijedimo i nesmetani prolaz kroz pijacu tokom 24 časa jer to smatramo da je neophodno za grad“, istakao je Adžić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.