Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Agramović: Među mladima sve više onih koji konzumiraju drogu, Opština Nikšić što prije da reaguje

img_20210109_164858
Demos
  • Autor onogost.me
  • 10.01.2021. u 12:59

Svetlana Agramović, članica Glavnog odbora i članica Opštinskog odbora Demosa u Nikšiću, kazala je da su projekti koji su predviđeni budžetom Opštine 2021. godine “novi paket ucjena”, te da Opština mora imati odgovor na pojavu, kako kaže, sve većeg konzumiranja droga među mlađom populacijom.

“Ovih dana kalkulišete sa projektima „Nikšić je naša adresa“, „Krenimo zajedno“, ističete i podršku za žensko preduzetnistvo. Pa zar to ne bi trebalo da bude samo nastavak dosadašnje aktivnosti, nešto što se podrazumijeva, a ne izuzetak i inovacija u opštinskom budžetu za 2021.godinu? Obećavate pomoć, a zapravo ste spakovali novi paket ucjena Nikšićanima. Mladi Nikšića su i juče, prošle, minulih deset, dvadest ili trideset godina bili ovdje, na nikšićkim ulicama koje ste jeftino našminkali i to, naravno, našim novcem. Doista, neki i nijesu više mladi, a neki su i promijenili adresu ne bi li živjeli život dostojan čovjeka i stvarali svoju porodicu, negdje tamo daleko od obrisa svog rodnog grada”, navodi se u saopštenju.

Ona smatra da je porast broja mladih koji konzumiraju drogu uzrok nebrige prethodne vlasti prema mladima.

“Moramo raditi sa mladima, ukazivati im na probleme i opasnosti sa kojima se mogu susresti prije nego  što se određeni oblici ponašanja uspostave. Možemo i moramo imati psiholosko savjetovalište i program za prevenciju droga, kocke, nasilja. Moramo imati operativni plan za sprovođenje istih. Opštinski budžet mora da ga prepozna”, kazala je Agramović.

Kako navodi Nikšić će proljeće 2021. godine dočekati u novom ruhu.

“Ne znam da li je bila hrabrost ili ludost ostati ovdje i boriti se, stvarati porodicu u gradu kom ste svakim novim danom, novi-stari gradonačelnici, krali perspektivu i šansu za boljom budućnošću. Ostali smo i ostajemo ovdje i ovaj grad će proljeće 2021. dočekati u novom ruhu. I još nešto, ljubav prema gradu se ogleda i u tome što ćemo imati viziju ne samo za narednih pet, već i deset, pa i dvadeset godina.Za deset do dvadeset godina naša djeca će biti odrasli ljudi, neki će vjerovatnoimati i svoju djecu. Dajmo im mogućnost da žive i rade u svom rodnom gradu. Postavimo temelje gradu u koji će se rado vraćati, imati želju da nastave i nastaviti ono što smo mi započeli“, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Danas su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) održani lokalni unutarstranačkih izbori u centralnoj regiji Crne Gore, na kojima je članstvo te partije izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama.