CGO: Utvrditi okolnosti pod kojima partije zovu građane telefonom i šalju SMS poruke

mobile_
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 04.03.2023. u 10:31
Centar za građansko obrazovanje CGO pozvao je Agenciju za zaštitu ličnih podataka AZLP da zauzme proaktivnu ulogu i, u skladu sa svojim nadležnostima, utvrdi okolnosti pod kojima politički subjekti u svrhu kampanje, a uoči predstojećih predsjedničkih izbora, upućuju SMS poruke i pozivaju građane na privatne brojeve telefona.

“U vezi sa tim, važno je utvrditi i odgovornost mobilnih operatera koji su omogućili pristup brojevima telefona građana/ki, koji su sada očigledan predmet zloupotrebe. Ova, ali i druge slične situacije sa zloupotrebama podataka u kampanji, ne smiju biti praćeni ćutanjem Agencije”, objavili su iz CGO-a na Tviteru.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  DEMOS će podržati kandidata Pokreta "Evropa sad" Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora, saopšteno je iz te partije.
  Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nijesu ugrozili regularnost ukupnog izbornog procesa. Izbori su bili konkurentni sa sedam potvrđenih kandidatura za predsjednika Crna Gore, sprovedeni bez većih problema u organizaciji, dok su temeljna prava kandidata i birača, da slobodno predstave svoje programe, odnosno sprovedu svoje biračko pravo, u najvećem dijelu poštovana.
  Glavni odbor Građanskog pokreta URA podržao je Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora zakazanim za 2. april i pozvao sve njihove i članove i simpatizere da glasaju za novog predsjednika Crne Gore.