Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Damjanović: Zakon o popisu među prioritetima, povučen iz tehničkih razloga

  • Autor onogost.me
  • 24.05.2022. u 18:08

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da je Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova jedan od prioriteta resora na čijem je čelu.

 

Vlada je, kako je objavljeno danas, iz skupštinske procedure povukla Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova, koji je utvrdila prethodna izvršna vlast.

“Vlada Crne Gore je 12. maja donijela odluku da iz skupštinske procedure povuče 26 predloga zakona koji su parlamentu dostavljeni od strane bivše Vlade i bivše administracije. Radi se o tehničkom povlačenju predloga zakona kako bi se najveći dio tih zakona ponovo vratio u parlament, ovog puta sa novim predlagačima jer je došlo do promjene uredbe organizacije rada Vade, odnosno do promjene ministara”, pojasnio je Damjanović.

Kazao je da da je Vlada uradila samo ono što je tražio parlament.

“Moja ideja je bila da jednim zaključkom obavijestimo parlament da ostajemo pri predlozima zakona i pošaljemo imena novih predlagača, međutim parlament je imao drugačiju viziju i mi smo im izašli u susret. Tako da otpadaju sve spakulacije da je bilo koji akt povučen iz bilo kojih razloga osim tehničkih”, naglasio je Damjanović.

Kada je riječ o Ministarstvu finansija, povučeno je pet akata koji su bili u proceduri.

damjanović je kazao da je namjera da se dva odmah vrate u proceduru i da imaju prioritet.

“To su carinski zakon i zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova. Popis je nešto što je prioritet rada Ministarstva finansija, Monstata, nadam se i Vlade i parlamenta”, naglasio je Damjanović.

Dodao je da če povučeni akti biti blagovremeno dostavljeni Skupštini.

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.