Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate: Simović i Grbović kršili mjere NKT-a

viber_image_2020-05-15
Demokrate/gov.me
  • Autor onogost.me
  • 20.05.2020. u 14:48

Potpredsjednik Vlade i šef Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), Milutin Simović i gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović danas su grubo pogazili više mjera i propisa NKT-a, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju ove političke partije, neke od mjera koje su pogazili su zabrana javnog okupljanja, obaveza držanja fizičke distance, obaveza nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorijama, kao i propisana obaveza da se na deset metara kvadratnih može nalaziti samo jedno lice. 

U prilog iznesenim tvrdnjama, kako ističu,  govore i dokazi koje stavljaju na uvid javnosti i podsjećaju da ovo nije prvi put da funkcioneri DPS-a krše mjere.

“Nepoštovanje mjera i propisa od strane šefa tijela koje iste propisuje kao obavezne svim građanima pokazatelj je da nam propise i zakone propisuju upravo oni koji ih krše i za koje oni ne važe. Sigurni smo da nas iz DPS-a neće optužiti da smo ljubomorni zato što je njihova kvazi superiorna tridesetogodišnja politika rezultirala svečanim otvaranjem još jedne česme, dok su, sa druge strane, od nekadašnjeg privrednog giganta kakav je bio Nikšić, napravili grad u kojem nezaposlenost rapidno raste, a sve veći broj mladih ljudi ga napušta”, stoji u saopštenju koje potpisuje potpredsjednik Demokrata Nikšić, Nemanja Vuković.

Iz te partije traže hitno hapšenje i procesuiranje Milutina Simovića i Veselina Grbovića zbog, kako navode, grubog kršenja mjera NKT-a.

“Ukoliko do toga ne dođe, još jednom će se potvrditi da je u Crnoj Gori na snazi selektivna pravda i da su funkcioneri DPS-a iznad zakona. Sada je jasno da je NKT poslužilo samo za vođenje kampanje DPS-a i obračun sa neistomišljenicima, a ne za stvarnu borbu protiv zaraznih bolesti”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci