Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đurović vratila predlog za razrješenje Đukanovića

Skupština Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 01.10.2022. u 14:42
Predsjednica Skupštine Danijela Đurović vratila je predlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje jer, kako je kazala, ta dva postupka moraju biti odvojena.

“Dostavljeni Predlog u naslovu, a kasnije i u obrazloženju sadrži iniciranje postupka koji u svom proceduralnom, ali i suštinskom pravnom značenju ima dvije faze koje podrazumijevaju ali i zahtijevaju odvojene predloge”, rekla je Đurović u dopisu.

Ona je nevela da su te faze prepoznatljive i u samom naslovu dostavljenog Predloga, ali su u njemu naznačene kao jedan postupak, a da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana.

Iz tih propisa, kako dodaje, nedvosmisleno proizilazi da je u konkretnom slučaju potrebno ispraviti dostavljeni akt i nasloviti ga kao predlog za pokretanje postupka da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav.

“Tek nakon završene procedure po tom predlogu i usvajanja odluke Skupštine da je predsjednik povrijedio Ustav, stiču se uslovi da se predloži dalji nastavak postupka i saglasno ispunjenosti uslova podnese predlog za razrješenje”, rekla je Đurović.

Ona je objasnila da je, pošto je dostavljenim aktom objedinjen prijedlog za dva postupka, dostavljeni predlog potrebno ispraviti i uskladiti sa odredbama Poslovnika, a to znači da akt treba formulisati kao predlog za pokretanje postupka da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav i pozvala ih da ga u tom smislu upodobe.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.