Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Nova gradska uprava izvrće činjenice i predstavlja sebe kao spasioce projekta

1615295409-dps-niksic-obrada_0_1_0_0
DPS
  • Autor onogost.me
  • 24.12.2021. u 10:17

Na juče održanoj sjednici Skupštine, a i u nekoliko medijskih nastupa prethodnih dana, u neobjašnjivoj želji da omalovaže sve dobre projekte koji su urađeni ili započeti u prethodnim mandatima, predstavnici aktuelne lokalne samouprave iznose neistine, konkretno vezane za radove na zapadnoj tribini stadiona FK Sutjeska, saopšteno je iz opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

“Javnost obavještavamo da je izrada projektne dokumentacije započeta 2017. godine, na inicijativu Fudbalskog saveza Crne Gore koji je u saradnji sa UEFA u tom trenutku obezbijedio početni milion eura za projekat. Projektna dokumentacija je urađena tokom 2018. godine i na osnovu nje je u budžetu države planirano za 2019. godinu oko tri miliona eura, a FSCG je učestvovao sa milion i po eura”, navodi se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Oni su istakli da je, nakon što je na tenderu izabran najpovoljniji izvođač, u kontaktu sa predstavnicima UEFA u novembru 2019. godine je u Nionu u Švajcarskoj održan sastanak predstavnika Opštine Nikšić sa Komisijom za licenciranje stadiona UEFA, gdje je detaljno analiziran projekat zapadne tribine.

“Komisija je u decembru dostavila komentare i sugestije koje su se u najvećem dijelu odnosile na poboljšanje projekta u dijelu instalacija slabe struje, medijskih prostora unutar tribine, televizijskog studija i konferencijske sale. Iako su radovi na tribini bili u toku, urađena je izmjena i dopuna projekta, za koju je data saglasnost Komisije UEFA”, navodi se u saopštenju.

Kao odgovorni ljudi, kako dodaju, preuzeli su svu odgovornost za navedenu situaciju, koja je nastala i u dopisima sa Direkcijom javnih radova započeli novi postupak koji se odnosio na zakonsku mogućnost izmjene projekta usljed nepredvidivih okolnosti.

O svemu, naglašavaju, postoji zvanična prepiska.

“Nažalost, nova gradska uprava nekorektno i neprofesionalno izvrće činjenice i predstavlja sebe javnosti kao spasioce projekta, a koristeći se neistinama optužuje nas za neodgovorno postupanje.
Molimo kolege da za sve projekte koje smo započeli, a kojima se oni trenutno hvale, i sebe predstavljaju kao lokalne eksperte da se prethodno informišu jer ćemo im sve podatke uredno i sa zadovoljstvom dostaviti. Hvalisanje i izvrtanje istine nije manir ozbiljnih i odgovornih ljudi”, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci