Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Partijskim zapošljavanjima i nepotizmom Vuković urušava vaspitno-obrazovne ustanove u našem gradu

dps-3-1000x555
DPS
  • Autor onogost.me
  • 11.11.2021. u 09:07

Da nepotizmu, stranačkom zapošljavanju i političkim pritiscima predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vukovića nema kraja potvrdila je i u svom dopisu i nedavnoj ostavci direktorica OŠ “Dušan Bojović” Milodarka Popović Šofranac, inače imenovana od strane ministarke Bratić, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Kako su naveli, u pisanoj ostavci koju je dostavila Ministarstvu prosvjete detaljno je opisala razgovor sa predsjednikom Vukovićem, koji joj praktično naređuje da se od sada u toj ustanovi zapošljavaju isključivo partijski aktivisti Demokrata.

“Da Vukovićevoj bahatosti nema kraja govori i podatak da je na mjesto direktorice Popović Šofranac, dovedena aktivistkinja Demokrata iz Bijelog Polja Ljiljana Papić, dok je njen suprug postavljen kao njen savjetnika. Izgleda da ni u Župi, a ni u Nikšiću nije bilo kadrova nego se moraše dovoditi iz Bijelog Polja. Čudna je i činjenica da je po našim saznanjima, Savjet roditelja i školski odbor škole bio upoznat sa ovim pritiskom na direktoricu Popović, a da isti nijesu reagovali nego su aminovali partijski upliv u djelovanje škole”, piše u saopštenju DPS Nikšića.

Iz te političke partije podsjećaju da je Vuković mjesecima dizao galamu kako bi zamijenio direktoricu JPU “Dragan Kovačević”, Milu Backović, i na njeno mjesto doveo tetku Anu Ćetković Pejović.

“Koliko je taj njegov izbor bio dobar govori činjenica da je ista prije dva dana smijenjena zbog velikog broja nepravilnosti koje je učinila za kratko vrijeme, a i zbog velikog pritiska zaposlenih u toj ustanovi koji nijesu dozvolili urušavanje ove obrazovne ustanove. Ostaje da vidimo da li će se po ovom pitanju uključiti i nadležni organi, za koje u ovim Vukovićevim aktivnostima ima dosta posla”, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci