Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FOTO: “Nadležni pripremili dokumentaciju za uklanjanje pijace i izgradnju parkinga”

kjhgv
URA
  • Autor onogost.me
  • 21.10.2019. u 10:05

Zamjena postojeće gradske pijace u Nikšiću parkingom za rođački tržni centar u vizijama aktuelne vlasti u Nikšiću već je završena stvar, a o tome svjedoče makete iz službe glavnog gradskog arhitekte do kojih je odbor URE u Nikšiću uspio da dođe, saopštili su danas iz ove partije.

“Osim makete parkinga, služba glavnog gradskog arhitekte je kako saznajemo pripremila i svu ostalu neophodnu dokumentaciju za uklanjanje pijace i izgradnju parkinga. Pa se postavlja logično pitanje: Zašto bi neko pripremao makete i dokumentaciju, osim ako se već ne zna odluka odbornika u Skupštini opštine Nikšić”, ističu u nikšićkoj URI.

Podsjećaju da su zakupci pijačnih tezgi nedavno dobili odgovor da će se o sudbini zelene pijace odluka donijeti na narednoj skupštini grada, a sada je jasno da je odluka o izmiještanju pijace i izgradnji parkinga već donešena, kako kažu “vjerovatno u nekom kazinu, a da će taster odbornici u skupštini samo podizanjem ruke staviti tačku na već donešenu odluku”.

“Naravno, građanima u Nikšiću je jasno da se sve odluke donose van institucija grada i da su te odluke uvijek na štetu građana, a u korist privilegovanih pojedinaca i lica u rodbinskoj vezi sa partijama na vlasti”, ukazuju oni.

Iz nikšićke URE još jednom apeluju na nadležne u Opštini, kao i na odbornike, da sačuvaju simbol grada, a da mjesto za parking traže na drugom mjestu.

“Nadamo se da posle presijecanja crvene vrpce na otvaranju Narodne kuhinje i teretane, nećemo prisustvovati i presijecanju crvene vrpce za parking na prostoru današnje pijace od strane gospodina Grbovića. A URA će u potpunosti podržati zakupce pijačnih tezgi u odbrani svojih prava i pružiti im svu neophodnu pomoć”, zaključuju oni u reagovanju.

Podsjetimo, glavni gradski arhitekta Nebojša Adžić je još ranije demantovao ovakve navode.

 

 

“Priča da će pijaca da se ugasi, da će da se pretvori u parking nije istinita. Suština je da se pijaca sredi, da se nađe optimalno rješenje, da ne bude polu prazna kao što je sada, već da bude ukras grada kao što je ovaj objekat ispred kojeg se nalazimo. Koncept je sledeći, ovaj prostor je vlasništvo investitora gdje će svi zainteresovani prodavci mliječnih proizvoda, voća i povrća, moći da prodaju svoje proizvode u ovom jednom prostoru. Tu se stvorila dezinformacija koju zloupotrebljavaju određeni mediji, da će se kompletna pijaca preseliti ovdje. Ne, svi koji imaju interes i sklope ugovor sa vlasnicima ovog objekta, moći će da u jednom ovakvom ekskluzivnom prostoru prodaju svoje proizvode, a pijaca, u onom zakonskom dijelu, koji je bio obavezan, će opstati i dalje i nastaviće da radi, tako da će biti na odluci svih prodavaca, da li će da prodaju robu u jednom ovakvom prostoru, ili na otvorenom”, objasnio je tada Adžić i poručio da će i za prodavce koji na pijaci prodaju robu, koja nije namijenjena za pijačni prostor, naći optimalno rješenje.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.