Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Hotel Jugoslavija: Kongres Radničke partije

30515752_2073978772630374_1341085404824076288_n_1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 01.05.2019. u 05:54

Drugi redovni Kongres Radničke partije biće održan danas, sa početkom u 11h u hotelu Jugoslavija, a na njemu će biti izabrani organi te partije za sljedeći četvorogodišnji mandat.

“Na Kongresu će biti data na usvajanje Rezolucija kojom će se Radnička partija obavezati da u narednom četvorogodišnjem mandatu svojim  parlamentarnim i drugim vaninstitucionalnim radom i akcijama uloži sve napore da se poboljša položaj radnika i građana putem raznih aktivnosti i izmjena i unapređenja Zakona o radu, Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kao i drugih zakona kojim se može poboljšati vrlo teška socio-ekonomska situacija većine građana u Crnoj Gori. Radnička partija će se posebno posvetiti vraćanju nezakonito oduzetih naknada za majke i realizaciji Zakona za bivše radnike KAP-a. Na Kongresu će se razmatrati i Sporazum o zajedničkom djelovanju i saradnji sa Socijalističkom narodnom  partijom, Ujedinjenom Crnom Gorom i nezavisnim poslanicima kao preteči budućeg političkog saveza”, najavili su ranije iz Radničke partije.

Takođe, kako su tada dodali, Na Kongresu će se dati podrška i doprinos Radničke partije u cilju dalje izgradnje jedinstva i povjerenja unutar same opzicije i između opozicije i pokreta „ Odupri se 97000“.

Iz tog razloga je upućen poziv predsjednicima opozicionih političkih partija i vođama pokreta „ Odupri se“ kao i istaknutim sindikalcima da kao gosti prisustvuju svečanom dijelu Kongresa.

“Ubijeđeni smo da se samo jedinstvom i zajedničkom akcijom opozicije, građanskih aktivista, sindikata i ostalih relevantnih društvenih subjekata može doći do oslobađanja države i društva iz čeljusti mafijaške hobotnice na čemu će Radnička partija istrajavati. Svi zajedno moramo omogućiti uslove za slobodne i poštene izbore na osnovu kojih bi se uspostavila vlast kao plod slobodno izražene volje naroda. Zato je  uslov svih uslova  pad režima i smjena kriminalne vlasti, da bi se moglo krenuti naprijed i kroz oslobođene institucije usvajanjem i primjenom zakona pomoći radnicima koji su u Crnoj Gori više nego ugroženi”, objasnili su oni.

Biće prikazan i kratki film o tome kako je uništavana radnička klasa i kako se rađala Radnička partija, koja je izvorno nastala iz sindikalnih organizacija uništenih preduzeća.

Praznik rada,1. maj, ujedno je i Dan Radničke partije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci