Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kongres Radničke partije 1. maja

30515752_2073978772630374_1341085404824076288_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.04.2019. u 09:50

Drugi redovni Kongres Radničke partije biće održan na Praznik rada,1. maj, koji je ujedno i Dan partije pod sloganom "DA RADNIK NE BUDE ROB(a)!" na kojem će biti izabrani organi Radničke partije za sljedeći četvorogodišnji mandat.

“Na Kongresu će biti data na usvajanje Rezolucija kojom će se Radnička partija obavezati da u narednom četvorogodišnjem mandatu svojim  parlamentarnim i drugim vaninstitucionalnim radom i akcijama uloži sve napore da se poboljša položaj radnika i građana putem raznih aktivnosti i izmjena i unapređenja Zakona o radu, Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti kao i drugih zakona kojim se može poboljšati vrlo teška socio-ekonomska situacija većine građana u Crnoj Gori. Radnička partija će se posebno posvetiti vraćanju nezakonito oduzetih naknada za majke i realizaciji Zakona za bivše radnike KAP-a. Na Kongresu će se razmatrati i Sporazum o zajedničkom djelovanju i saradnji sa Socijalističkom narodnom  partijom, Ujedinjenom Crnom Gorom i nezavisnim poslanicima kao preteči budućeg političkog saveza”, najavili su iz Radničke partije.

Takođe, kako dodaju, Na Kongresu će se dati podrška i doprinos Radničke partije u cilju dalje izgradnje jedinstva i povjerenja unutar same opzicije i između opozicije i pokreta „ Odupri se 97000“.

Iz tog razloga je, kažu, upućen poziv predsjednicima opozicionih političkih partija i vođama pokreta „ Odupri se“ kao i istaknutim sindikalcima da kao gosti prisustvuju svečanom dijelu Kongresa.

“Ubijeđeni smo da se samo jedinstvom i zajedničkom akcijom opozicije, građanskih aktivista, sindikata i ostalih relevantnih društvenih subjekata može doći do oslobađanja države i društva iz čeljusti mafijaške hobotnice na čemu će Radnička partija istrajavati. Svi zajedno moramo omogućiti uslove za slobodne i poštene izbore na osnovu kojih bi se uspostavila vlast kao plod slobodno izražene volje naroda. Zato je  uslov svih uslova  pad režima i smjena kriminalne vlasti, da bi se moglo krenuti naprijed i kroz oslobođene institucije usvajanjem i primjenom zakona pomoći radnicima koji su u Crnoj Gori više nego ugroženi”, objasnili su oni.

Biće prikazan i kratki film o tome kako je uništavana radnička klasa i kako se rađala Radnička partija, koja je izvorno nastala iz sindikalnih organizacija uništenih preduzeća.

Kongres će se održati u hotelu Jugoslavija sa početkom u 11h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci