Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Konstitutivna sjednica Skupštine 23. septembra

6a90cca7c7eb6a9c4add1364d879cbc6_xl
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2020. u 13:17

Konstitutivna sjednica novog crnogorskog parlamenta biće održana 23. septembra, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Sastanak kod predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, povodom zakazivanja prve sjednice parlamenta, počeo je u podne. Sastanku su prisustvovali svi predstavnici izbornih lista.

Na sastanku su bili Milutin Đukanović iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Dritan Abazović i Mileta Radovanić iz Ure, Momo Koprivica iz Demokrata, predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

U ime DPS-a prisustvovao je Branimir Gvozdenović, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, a albanskih koalicija Fatmir Đeka i Nik Đeljošaj.

Brajović je rekao da očekuje da će novi saziv nastaviti istim putem kao prethodni i biti najotvoreniji parlament u regionu.

On je istakao da se na sastanku zalagao da se odmah na konstitutivnoj sjednici izabere i rukovodstvo parlamenta.

Abazović je dodao da će se truditi i, zbog epidemije, ubrzati procedure vezane za izbor Skupštine i vlade, ali da nije momenat za ishitrene, već mudre odluke.

“Danas je bila veoma lijepa atmosfera bez tenzija. Nadam se da tako možemo nastaviti”, kazao je Abazović, dodajući da je ubijeđen da će do 23. septembra imati prijedlog za predsjednika parlamenta.

Kako je istakao rano je da bilo šta u tom pravcu saopšti, ali da će to biti čovjek iz grupe koja je pobijedila.

Milutin Đukanović iz Koalicije “Za budućnost Crne Gore”, kazao je da je Crna Gora prvi put u istoriji osvojila slobodu i da su ubijeđeni da će ove tri liste uspjeti lako da se dogovore i formiraju prvu demokratsku vlast.

On je kazao da je njegov lični stav da mandatar treba da bude Zdravko Krivokapić, jer je prirodno da to bude čovjek koji je bio na čelu najjače liste.

Momo Koprivica iz Koalicije “Mir je naša nacija”, rekao je da je jasno da su građani iskazali želju za suštinskim promjenama.

On je dodao da će opozicija u budućem parlamentu biti znatno više poštovana nego što je bio slučaj do sada.

Gvozdenović je istakao da je njegova partija pokazala ozbiljnost i državotvornost i u tom pravcu će nastaviti.

“Izborna volja bila je usmjerena u drugom pravcu i mi smo to priznali. Bićemo na konstitutivnoj sjednici, pomoći ćemo da se stvori ozbiljan i odgovoran ambijent”, kazao je Gvozdenović, dodajući da DPS ima veću odgovornost, jer je državotvorna partija.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci