Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Milatović: Kovačević nedostojan funkcije, Đurišić Bečanović: Procjenjujte rad pa onda vrijeđajte

sonja_-_tatjana
onogost.me
  • Autor Marija Vujovic
  • 10.05.2021. u 09:37

Znajući da dugujem objašnjenje građanima Nikšića, a u ime Evropskog tima za Nikšić, smatramo da je krajnje nedopustivo da se na čelu opštine Nikšić nađe čovjek koji u skupštinsku salu ulazi nakon intoniranja državne himne, kazala je na današnjoj sjednici SO poslanica pomenute koalicije, Sonja Milatović.

Kako je kazala, o razlozima zbog čega Evropski tim za Nikšić ne može glasati za imenovanje Kovačevića za prvog čovjeka opštine vjerovatno bi mogla govoriti i satima.

“Želim samo da istaknem da je on prosto čuvar vrijednosti i baštinar onih ideologija koje su potpuno nespojive sa putem od kojeg mi ne želimo da odstupimo u ime moralnog duga koji imamo prema našim precima, koji su svoje živote dali za ovaj grad. Ne zaboravljamo na činjenicu da je gospodin Kovačević zaista borac za ideje za koje nema mjesta u našem ideološkom programu. Shodno tome, smatramo ga nedostojnim funkcije prvog čovjeka ovog grada”, istakla je Milatović.

Nikšić je, kako je kazala, za vrijeme vlasti Demokratske partija socijalista krenuo svoj evropski put te da su čuvali antifašističku i slobodarsku ideju kao luču čija svjetlost ne dogorijeva.

“Na kraju, kao ključni razlog zašto ćemo glasati protiv ovog predloga koji je iznijela nova skupštinska većina navodim činjenicu da se gospodin Kovačević u svom dosadašnjem političkom djelovanju zaista osvjedočio kao pravi vitez, ali vitez za borbu za ostvarivanje interesa nekih drugih gradova koji se nalaze izvan granica države Crne Gore”, dodala je ona.

Takođe je naglasila da Evropski tim za Nikšić neće slijediti dosadašnju praksu koja je bila zastupljena u opozicionim klupama na političkoj sceni Crne Gore, te da ove opozicione klupe nikada nećete viditi prazne, da će oni zaista aktivno učestvovati u razvoju ovog grada i da će činiti sve za dobrobit građana Nikšića.

Na njeno izlaganje reagovala je poslanica URE Tatjana Đurišić Bečanović rekavši da joj je “mnogo žao što prisustvuje vrijeđanju budućeg predsjednika jer misli da to ničim još nije zaslužio”.

“Procjenjujte njegov rad, pa ga tek onda vrijeđajte. Da Marko nije dostojan ove funkcije, isuviše ste mladi, draga koleginice, da bi se tako nešto izjavili. DPS luča ili toga vašeg Evropskog tima za Nikšić spržila je ovaj grad i zaista iz pepela bukvalno treba da se podiže ovaj grad, a vi insistirate na tom putu kojim idete. To je uglavnom put korupcije i kriminala. Ja se nadam da tim putem nećete baš svi ići. Pustite svoje vođe neka nastave i tako završe u provaliji. A vi ako ih budete slijedili, ne znam gdje ćete vi završiti”, dodala je ona.

Đurišić Bečanović je istakla da bi voljela da jedni prema drugima budu makar pristojni.

“Ideološki, naravno da smo različiti. Ja sam takođe ideološki različita od kandidata kojeg ću podržati, ali mi ne pada napamet da ga zbog toga vrijeđam. Baš sam zapanjena iz evropskih usta čuti takve uvrede”, kazala je ona.

Milatović joj je u odgovoru navela da joj nije bila namjera da bilo koga vrijeđa.

“Svoj komentar sam utemeljila na onome što je gospodin Kovačević pokazao kroz svoje dosadašnje političko delovanje. O mojoj pristojnosti ja mislim da će suditi građani Nikšića, koji me dovoljno dobro poznaju”, poručila je ona.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici SO sa 22 glasa za i 12 protiv na mjesto predsjednika opštine izabran je nosilac liste “Za budućnost Nikšića” Marko Kovačević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.